Göç yolunda evlendiler, dramları katlandı

Avrupa hayalleriyle Cezayir'den Edirne'ye göç eden 30 yaşındaki Kemal Şikiken ve eşi Meriyem zor şartlar altında yaşamaya çalışıyor. Göç yolunda Edirne'de birbiriyle tanışarak evlenen ve Kaleiçi Çocuk Parkı'nda yaşam mücadelesi veren aileye mahalle sakinleri sahip çıkmaya çalışırken, mahalleli çocuk bekleyen aileye sıcak bir yuva oluşturmak için seferber oldu. Aile ve mahalleli zor durumda olan aileye yardım edilmesini istiyor.

Göç yolunda evlendiler, dramları katlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cezayirli Kemal Şikiken, ülkesinden yaşanan siyasi kriz ve kaos ortamında dolayı 1995 yılında Edirne'ye göç etti. Avrupa ülkelerine ulaşmak için Edirne'de bir süre yaşayan Şikiken, bir süre inşaatlarda çalıştı. Bu sırada Yunan sınırını geçmeye çalışan Şikiken, defalarca Yunan güvenlik güçlerine yakalanarak Türkiye'ye geri gönderildi. Türkiye'nin sınır hattında göçmenlere müdahale etmeyeceğini duyurmasının ardından Pazarkule'de üç hafta boyunca bekleyen Şikiken, burada eşi Meriyem ile tanıştı. Göçmenlerin sınır hattından uzaklaştırılmasının ardından Edirne'de yaşamaya başlayan çift, parklarda ve geçici yerlerde yaşamaya çalışıyor. Kaleiçi Çocuk Parkı'nda yaşam mücadelesi veren çift, bir bebek bekliyor. Yaklaşık 2 aylık hamile olan Meriyem'e mahalle sakinlerinden Bahar Vetrina evinin kapılarını açtı. Eşi Kemal ise parkta yaşamaya çalışıyor.

Mahalleli ev bulmak istiyor

Zaman zaman iş buldukça inşaatlarda çalışan Kemal, uzun süre iş bulamayınca parasız kaldı.  Mahalle sakinleri de yağmur altında, soğuklarda parklarda yaşam mücadelesi veren çifte bir ev bulmak için seferber oldu. Ev hanımı Bahar Vetrina, Meriyem'e evinin kapılarını açtığını belirterek, 'Bir tas çorba koyuyoruz ama nereye kadar? Yardım yapılması lazım. Hamile kadın. Dışarıda hastalanır, bir şey olur diye korkuyoruz. Ramazan ayında sevaba girmek isteyenler yardım edebilirler' diye konuştu. Kaleiçi'nde esnaflık yapan Ömer Yıldırım da, imkanları el verdiğince kendilerine yardım ettiklerini ifade ederek, 'Bir evleri olması şart. Dışarıda kalıyorlar ve yardım istemek için de kimseye başvurmuyorlar. Durumlarına üzüldük.  Bir nebze yardım ettik ama gücümüz bu kadar.  Küçük de olsa bir ev bulup yerleştirmek istiyoruz. Yardımseverler yardımlarını esirgemesinler. Çok mağdurlar. Kemal genç bir kardeşimiz eşi de öyle, bir çiftlikte de kalabilirler. Çalışkan bir aile' dedi.