• Haberler
  • Edirne
  • Göbel, orman yangınlarının önüne geçebilmek için tavsiyelerde bulundu

Göbel, orman yangınlarının önüne geçebilmek için tavsiyelerde bulundu

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan orman yangınları da görülmeye başladı. Muğla'nın Marmaris ilçesinde halen devam eden orman yangınıyla mücadele sürüyor. Farklı noktalarda başlayan yangın ekiplerin yoğun çalışması sonucu kontrol altına alınmış durumda. Bu kapsamda vatandaşlara çağrıda bulunan Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürü Erdoğan Göbel, piknik yapmak isteyen vatandaşların ormanlık alanları veya hasat bölgelerini seçmemeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Göbel, orman yangınlarının önüne geçebilmek için tavsiyelerde bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Yaz aylarının gelmesiyle birlikte hava sıcaklıkları artış gösterdiği bu günlerde orman yangınları da yeninden '˜ciğerimizi yakmakta'. Konuya ilişkin vatandaşlara uyarılarda bulunan Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürü Erdoğan Göbel, özellikle hasat yapan çiftçilere biçerdöverleri dikkatli kullanması konusunda çağrıda bulundu.

                Muğla'nın Marmaris ilçesinde devam eden orman yangınından dolayı üzüntü duyduklarını belirten Göbel, piknik yapmak isteyen vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.

                'Yangın anında itfaiye bölgeye gelen kadar burada söndürme çalışmalarına başlaması gerekiyor'

Ormanlık alanlarda ve hasat bölgelerinde mangal yapılmaması gerektiğini ifade eden Göbel, 'Hasat yapan çiftçilerin yanı sıra hasadı taşıyan kişilerin de sigara içmemeleri gerek. Seyir halinde olduğu zamanlarda içilen sigaraların camdan dışarıya atılmaması gerekiyor. Köylere zaten duyurularda da bulunduk. Günlük nerelerde biçim yapılıyor ise lastik tekerlekli, 3 veya 5 tonluk traktör sulu sistemli depolar götürmeleri gerekiyor. Biçilen bölgede oraya taşınacak depolar yangın anında itfaiye bölgeye gelen kadar burada söndürme çalışmalarına başlaması gerekiyor. Tarlada sürücüler su veya kuru kimyevi tüp bulundurması lazım. Bunlara dikkat edilirse böyle durumlarda en az kayıpla yangın sona erdirilebilir' şeklinde konuştu.

                'Vatandaşlar yakılan ateşin söndüğünden emin olarak bölgeden ayrılmalı'

Ormanlara piknik yapmak için giden vatandaşların ateş yakmamaları gerektiğini belirten Göbel, 'Devletimiz zaten belli yerlerde ateş yakılmasını yasakladı. Kendi bahçesinde veya başka bir noktada ateş yakarak mangal yapan kişiler de ateş ile işi bittikten sonra mutlaka söndüğünden emin olmalı ve bölgeden o şekilde ayrılmalıdır. Vatandaşlarımız zaten duyarlı davranıyor. Bizim zaten bölgemizde lokal olarak ormanlarımız var. Orada da orman işletmelerimiz önlemlerini almıştır. Bizim vatandaşlarımızda kendilerince önlemlerini alırlarsa ve bilinçli davranırlarsa herhangi bir yangına durum oluşturmadan bu dönemi atlatabiliriz' dedi.

Ebru Yıldız Günenç