'Gizli tanık yeniden dinlensin'

Edirne'de 2014 yılında polis memuru Hüseyin İmrağ'ın devriye görevi sırasında Azeri ve Rus mafyalarının silahlı çatışmasına müdahale etmek isterken göğsünden yaralanarak şehit olmasına ilişkin açılan 7 sanıklı davada, tek tutuklu sanık olan Mahir Ş. yeniden hakim karşısına çıktı. Savunma avukatı gizli tanığın yeniden dinlenmesini istedi.

'Gizli tanık yeniden dinlensin'
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya şehit polis memuru Hüseyin İmrağ'ın babası Enver İmrağ ve avukatı ile tutuklu sanık Mahir Ş. ve avukatı ile bazı firarı sanıkların avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, ilk olarak duruşma savcısına mütalaasını sordu. Duruşma savcısı mütalaasında yurtdışına yazılan talimatların cevaplarının ve firari sanıklar hakkında yakalama emirlerinin infazlarını beklenmesini talep ederek, tutuklu sanık Mahir Ş.'nin de tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Tatbikat raporu tamam

Mahkeme heyeti, 6 Nisan 2018 tarihinde tutuklu sanık Mahir Ş.'ye olay yerinde yaptırılan keşfe ilişkin Jandarma Olay Yeri İnceleme uzmanları tarafından hazırlanan raporun mahkemeye ulaştığını belirterek taraflardan diyeceklerini sordu. Baba İmrağ'ın avukatı, davanın uzun zamandan beri sürdüğünü ifade ederek, 'Dosyanın diğer sanıklar yönünden ayrılmasını talep ediyoruz. Dosya kapsamında sanığın eylemi sabittir. Yargılamanın bir an önce sonuçlanmasını talep ediyoruz. Rapora ise bir diyeceğimiz yoktur' şeklinde konuştu. Baba İmrağ da yargılamanın beşinci yılına girdiğini ifade ederek, 'Sanığın cezalandırılmasını istiyorum' dedi.

"Gizli tanık usulünce dinlensin"

Tutuklu sanık Mahir Ş.'nin avukatı da olay yeri inceleme raporunun özelliklerinin tartışılır olduğunu ifade etti. Sanık avukatı, mahkeme tarafından önceki celselerde dinlenen gizli tanığın usule aykırı olarak dinlendiğini ifade ederek, 'Gizli tanığın hem katılan tarafının hem de savunma tarafının soru sorabileceği şekilde dinlenmesini talep ediyoruz. Gizli tanığın usulünce dinlenmesi gerektiğini düşünüyoruz' dedi. Sanık avukatı, müvekkilinin tutukluluğu konusunu ise mahkemenin takdirine bıraktığını ifade etti. Avukatının ardından söz verilen sanık Mahir Ş. ise 'Polis memurunun şehit olmasında hiçbir kusurum yok' şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, yurtdışında bulunan bazı sanıklar için yurtdışına yazılan talimatlara cevapların beklenmesine, firari sanıklara ilişkin yakalama emirlerinin infazının beklenmesine karar vererek, yargılamayı ileri bir tarihe erteledi. Heyet, tutuklu sanık Mahir Ş.'nin avukatının gizli tanığın yeniden dinlenmesine ilişkin talebini ise reddetti. Heyet, ayrıca Mahir Ş.'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bakmadan Geçme