Geri sayım başladı..

Türkiye'nin tek doğal kürek parkuru olan Meriç Nehri, ilk kez uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Geri sayım başladı..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de bulunan Meriç Nehri'nde, 6-8 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Avrupa Kürek Şampiyonası öncesinde hazırlıklar başladı.

Protokol tribünleri, parkur iyileştirme ve düzenleme işlemleri tamamlanmak üzere olup, Uluslararası Kürek Federasyonu (FISA) yetkilileri tarafından kurulan ekipmanların testleri gerçekleştiriliyor.

Bu büyük etkinliğe 30 ülkeden yaklaşık 600 sporcunun katılması bekleniyor, Edirne'de geri sayım başladı. Meriç Nehri, TED Edirne Koleji'nin üç yıl önce kürek kulübü kurması ve nehirde düzenlediği kürek festivalleri ile uluslararası kürek camiasının dikkatini çekti.

Türkiye Kürek Federasyonu'nun da desteğiyle Meriç Nehri, kısa sürede uluslararası aday merkezler arasına girdi.

Geçen yıl Çekya'da yapılan oylamada Türkiye, Almanya ve İtalya'yı geride bırakarak Avrupa Kürek Şampiyonası'na ev sahipliği yapma hakkını kazandı.

Bu başarı, Avrupa'da son parkur olma özelliği taşıyan Bulgaristan'ın Filibe kentinden bu unvanı alarak Edirne'yi önemli bir merkez haline getirdi. Edirne, bu yıl ulusal ve uluslararası pek çok kürek organizasyonuna ev sahipliği yapmaya devam edecek. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar