• Haberler
  • Edirne
  • GENİŞLETİLMİŞ İL DANIŞMA MECLİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GENİŞLETİLMİŞ İL DANIŞMA MECLİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AK Parti Edirne İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri yaptığı konuşmada Edirne teşkilatına teşekkür etti. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı da kutlayan Genel Başkan Yardımcısı İleri 'Zafer Büyük zaferimizin 102'inci yıldönümümüzü idrak ettik. Alparslan'dan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bu vatanı yüceltmek için mücadele eden tüm şehitlerimizden, tüm geçmişlerimizden Allah razı olsun.' Dedi

GENİŞLETİLMİŞ İL DANIŞMA MECLİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından toplantıya başkanlık edecek divan heyeti seçimi gerçekleştirildi.
 Divan heyeti AK Parti Belediye Gençlik Kolları Başkan Vekili Hasan Aygün, Kadın Kolları Başkanı Nergis İnce, teşkilatlardan sorumlu il başkan yardımcısı Rasim Özgün, Meriç İlçe Belediye Başkanı Yunus Atay ve Mithatpaşa Mahalle Başkanı Adem Cülküf’den oluştu. Divan başkanlığına ise AK Parti Edirne Teşkilatlarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Rasim Özgün getirildi. Bir düğün salonunda gerçekleşen toplantıda divan heyetinin oluşturulmasının ardından konuşmalara geçildi.

İBA; “BİZİM DERDİMİZ BU ÜLKEYE HİZMET ETMEK”

Toplantıda ilk olarak AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba katılımcılara hitap etti. İba; “Seçimlerden sonra ilçelerimizi ziyaret ettik. Seçim değerlendirmemizi hep birlikte gerçekleştirdik. Bu kadim şehri tüm ilçeleri ile birlikte hak ettiği yere taşımak için hep birlikte gece gündüz demeden çok çalıştık, çok gayret ettik. Yaklaşık 3 ay sizlerle birlikte sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar Enez’den Lalapaşa’ya kadar tüm yönetim kurulu arkadaşlarımız el ele omuz omuza çok büyük gayretlerde bulundular. Her zaman söyledik tekrar söylüyoruz, bizim derdimiz bu ülkeye hizmet etmek. Vatandaşlarımızın beklentisi bizim başımızın tacıdır. 23 yıldır böyle oldu bundan sonra da böyle olmaya devam edeceğiz” dedi.

İBA, "SEÇİMLERİN ARDINDAN İLK İŞ TOPLU TAŞIMAYA ZAM YAPTILAR"

İba, konuşmasında önceki gün Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçiler için açıklanan yakıt ve gübre desteğinin temel desteğe çevrilmesini de anlattı. Mazot ve gübre desteklerinin temel desteğe çevrilmesinin üreticiye daha fazla nakdi yardım yapılması anlamına geldiğini ifade etti.
İba, seçimler öncesinde toplu taşımada indirim sözü verenlerin belediye başkanlığını kazanmalarının ardından ilk iş olarak toplu taşımaya zam yaptığını belirtti.

Yeni belediye başkanlığı ekibinin göreve geldiklerinde ilk işlerinin ulaşıma zam yapmak olduğunu beliren İba; “Hizmet kalitesini nasıl arttırırız, vatandaşı o sıcakta daha serin ve klimalı arabalarda nasıl taşırız diye düşüneceklerine zam yapmayı tercih ettiler. Onların bu şehre, bu şehrin insanına hizmet etmek gibi bir dertleri hiçbir zaman olmadı olmayacakta” dedi.

Altyapıdaki eksikliklerin bir türlü giderilemediğini ifade eden İba, seçimler sonrasında 1 yıl içerisinde altyapıyı tamamlayacağını vaat edenlerin henüz harekete geçmediğini söyledi. İba; “Yine altyapıyla ilgili bir yıl içerisinde bitireceklerinin vaadini verdiler, Edirne’nin yıllardır bitmeyen çilesi altyapı, üstyapı sorununu bir yıl içerisinde çözeriz dediler maalesef 6’ncı aya girdik hala bu konuyla ilgili bir adım bile atılmadı. Kamuoyuna bu konuyla ilgili bir cümle bile kurmadılar. Edirne maalesef aynı Edirne... Üstelik Türkiye’de altyapısı tamamlanmayan birkaç ilden bir tanesi olmamıza rağmen...” diye konuştu.

Ardından sırasıyla AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nergis İnce, AK Parti Gençlik Kolları Başkan Vekili Hasan Aygün, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, AK Parti Milletvekili, Edirne Koordinatörü Seda Gören Bölük ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal konuşma yaptı.

İLERİ; “TÜM ŞEHİTLERİMİZDEN, TÜM GEÇMİŞLERİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN.”

Sonrasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri katılımcılara hitap etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İleri konuşmasına geride kalan seçimdeki çalışmaları nedeni Edirne il teşkilatına teşekkür ederek başladı. İl Başkanı Belgin İba’nın pozitif ve yüksek enerjisi için teşekkür eden İleri önceki gün kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da kutladı. ileri, “Zafer Bayramımızın 102'inci yıldönümünü idrak ettik. Alparslan'dan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bu vatanı yüceltmek için mücadele eden tüm şehitlerimizden, tüm geçmişlerimizden Allah razı olsun.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük ve güçlü Türkiye’nin doğuşuna şahitlik ettiğimizi dile getiren İleri; “Uzunca bir zamandır batının arkasında kalmışlığımızı geri bırakıyoruz. Bunun adı da Türkiye Yüzyılıdır. Türkiye yüzyılı daha adil bir dünyadan, 5’ten büyük bir dünyadan bahsediyor. Artık bizim hedefimiz her alanda, dünyanın en kuvvetli 10 ülkesinden biri olmaktır” diye konuştu.

İleri; “Şu bir gerçek 81 milyon nüfusu olan bir ülkede herkesin her konuda aynı fikirde olması mümkün değil. Böyle bir beklenti olması da doğru değil. Fikir ayrılıkları mutlaka olacak. Demokrasilerde farklı fikirlerin çatışması mutlaka olacak. Ancak doğal olmayan ve açıkçası dünyada bir eşini görmediğimiz durum Türkiye'deki muhalefetin muhalefet anlayışı. Her daim toplumu karamsarlığa itmeye çalışmak. Taş üstüne taş koymaktan ziyade o konan taşları ben nasıl olur da alır bir kenara koyarım telaşında olmak. İşte bu bakış maalesef, 1950'den beri en erken tarihi söylüyorum tabii ki öncesi de var. Demokrasimize, siyasetimize tırnak içerisinde söylüyorum takoz olmuş bir anlayıştır. İnşallah Türkiye Yüzyılı sürecinde bu milletin ferasetiyle biz bu anlayışın da değişeceğine hep beraber şahit olacağız" ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ