• Haberler
  • Edirne
  • Genel kurulda iklim krizinin yol açtığı sorunlar görüşülecek

Genel kurulda iklim krizinin yol açtığı sorunlar görüşülecek

Edirne Kent Konseyi, (EKK) Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökerküçük, Türkiye Kent Konseyleri Platformu (TKKP)'nun 27. Dönem Genel Kurulu'nun Edirne'de yapılacağını söyledi. Gökerküçük, kurulda iklim krizinin yol açtığı sorunların görüşüleceğini söyledi.

Genel kurulda iklim krizinin yol açtığı sorunlar görüşülecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

27. Dönem Genel Kurulu'nun eski elektrik fabrikasında yapılacağını dile getiren Edirne Kent Konseyi, (EKK) Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökerküçük, kurulda iklim krizinin yol açtığı sorunların görüşüleceğini söyledi.

Cumartesi ve Pazar olmak üzere genel kurulun 2 gün süreceğini aktaran Gökerküçük, 'Tüm dünya'da önemli bir konuya değineceğiz. Biliyorsunuz Türkiye'de imza attığı dünyadaki iklim değişikliği anlaşmasına. Konumuz iklim krizi 3 tane konuşmacı arkadaşımız olacak. Bunlar Namık Kemal Üniversitesi'nden Prof. Halim Orta, Trakya Üniversitesi'nden Prof. Mahmut Güler ve iklim krizinin denizlere etkisini açıklayan MAREM'den Levent Artüz'ün konuşmacı olarak katılım sağlayacak.  Platform olarak katılan arkadaşlarımızı 6 masaya ayıracağız. Bu 6 masa iklim krizi ile kaynaklı olarak su kaynaklarını, toprak ve tarımsal alanları, Gıdayı, iklim krizinin havaya etkisini tartışacağız.' Dedi.

Barış Karapaça