Gençliğe örnek konser

Trakya Üniversitesi ve Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü işbirliğinde her yıl düzenlenen Uluslararası Genç Müzisyenler Oda Müziği Yarışması'nın 20'ncisi, Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Ahmet Hamdi Zafer'in şefliğinde, Orkestrasion Kurucu Şefi ve Genel Sanat Yönetmeni, piyano sanatçısı Orçun Orçunsel'in solistliğinde düzenlenen açılış konseri ile başladı.

Gençliğe örnek konser
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Üniversitesi ve Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü işbirliğinde her yıl düzenlenen Uluslararası Genç Müzisyenler Oda Müziği Yarışması'nın 20'ncisi, Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen açılış konseri ile başladı.
Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Ahmet Hamdi Zafer'in şefliğinde, Orkestrasion Kurucu Şefi ve Genel Sanat Yönetmeni, piyano sanatçısı Orçun Orçunsel'in solistliğinde düzenlenen açılış konserinde birinci kemanlarda Dr. Öğr. Üyesi Özlem Duygu Öztürk, Arş. Gör. Bahar Hoşcan, Ezgi Karabacak, Göknur Bilgin, Eylül Öztürk, Arda Kurum, Bora Tarkum, Yasemin Sansı; ikinci kemanlarda Prof. Spyros Gikontis, Emre Özlü, Batuhan Kaymaz, Selin Öner, Berna Tavşantepe, Yağız Alınca, Nazlı Selinnur Güler, Barış Kenker, Oya Eylül Özaydınlık, Simru Gizem Şimşek; viyolalarda Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Öner Dinç, Öğr. Gör. Elis Araboğlu, Fethiye Uysal, Leyla Osmanzade, Mısra Konyar; viyolonsellerde Dr. Öğr. Üyesi Musa Eren İşkodralı, Dr. Öğr. Üyesi Tanju Araboğlu, Mert Özkan, Cansu Eray, Batuhan Işık, Gizem Yılgın, Buğra Kaan Ayrancı, Ece Dikbıyık; kontrbaslarda Öğr. Gör. Sela Can Dökmeci, Öğr. Gör. Sibel Soydan, Sevda Can, Asal Altay; flütlerde Dr. Öğr. Üyesi Çisem Önver Zafer, Öğr. Gör. Burcu Coşkun, Tuğba Önver; obualarda Elif Begüm Edirne, Özge Serbest; klarnetlerde Dr. Öğr. Üyesi Deniz Yavuz, Dr. Öğr. Üyesi Vahdet Çalışkan; fagotlarda Öğr. Gör. Hande Günalan, Merve Kuşoğlu, Emre Bati; trompetlerde Arş. Gör. Ümit Çavuş, Öğünç Poyraz; kornolarda Öğr. Gör. Hristo Hristov, Emre Deniz Kuru; trombonda Eren Akgün; tubada Çağlar Ali Gürsoy ve vurmalı çalgılarda Öğr. Gör. Oğuzhan Oğuz, Adnan Sever ile Berk Öner sahne aldılar.

'Gençlerin özendirilmesi için'
20'nci Uluslararası Genç Müzisyenler Oda Müziği Yarışması'nın açılış konserinde açılış konuşmasını Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü Dönem Başkanı İlyas Saç yaptı. Saç, konuşmasında 1998 yılından bu yana gerçekleştirilen Uluslararası Genç Müzisyenler Oda Müziği Yarışması'nın 20'nci açılış konserinin düzenleneceğini belirterek; '1998 yılında bu olayın başlamasında emeği geçen Prof. Kemal Kutlu hocamın fikir babalığını yaptığı bu yarışma, 20 senedir devam ediyor. Bunun amacı, klasik batı müziği konusunda gençlerin özendirilmesi, aynı zamanda üniversitenin müzik bölümünde çalışan çocukların kendi hayatlarını ileride daha geliştirerek devam etmeleri için ön çalışma, özendirme gibi olarak başladı. Ancak daha sonra uluslararası bir nitelik kazanarak devam etti. 20 yıl aynı şeyi sürdürmek bizim için güzel bir şey. Özellikle bunu Mimar Sinan Rotary Kulübü'nün yapmış olması beni de gururlandırıyor' ifadelerine yer verdi.

'Yarışma yol açıyor'
Yarışmanın en büyük destekçisinin Trakya Üniversitesi ve Devlet Konservatuvarı olduğunu söyleyen Saç; 'Buradaki çalışmada, işi buraya kadar getirmek için yardım eden üniversite ve üniversite konservatuvarındaki genç öğretim üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Jüri üyelerini bulmak ve diğer bütün konularda bize büyük yardımları oldu. Rotary 2420 bölge, bize bu konuda hem maddi hem manevi yardımlar yaptı. Bu yarışmada daha önce yarışmayı kazananlardan şu anda Türkiye'de ve uluslararası müzik okullarında yöneticilik yapan insanlar var. Bu yarışmayı kazanıp buradaki yarışmadan aldığı diplomanın kendisine açtığı yollarda ilerleyen insanlar var. Bu, bizi çok mutlu ediyor' dedi.

'Eşsiz isimler jüride'
Saç'ın konuşmasının ardında bir konuşma da Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Ahmet Hamdi Zafer yaptı. Zafer, konuşmasında yarışmada kendinin de dâhil olduğu, dünya çapında önemli projelere imza atmış ve birbirinden eşsiz birçok farklı ismin jüri olarak görev alacağına dikkat çekerek; 'Başta kulübümüzün ve yarışmanın kurucusu Prof. Dr. Kemal Kutlu hocamıza teşekkür ediyoruz. Bu akşam bizi kırmayarak Yunanistan'dan Keman Ionian Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakütesi'nden Prof. Spyros Gikontis de sahnemizde olacak. Ayrıca jüri üyesi olarak Yunanistan'dan katılıyor. Meslektaşım Dr. Öğr. Üyesi Musa Eren İşkodralı, İstanbul Devlet Operası Solist Sanatçısı ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Öğr. Gör. Çağnur Gürsan,  Borusan Filarmoni Orkestrası Sanatçısı Eftal Altun, bu akşam konserimizin solistliğini gerçekleştirecek olan çok değerli dostum Orkestrasion Kurucu Şefi ve Genel Sanat Yönetmeni Orçun Orçunsel, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Sanatçısı Orçun Civelek. Yarışmaya katılacak gruplara şimdiden başarılar diliyoruz' sözlerine yer verdi.
Konuşmaların ardından konser Antonin Dvorak'ın '˜Slav Dansları No.8' eseri ile açıldı. Konserde Ludwig Van Beethoven'in '˜piyano konçertosu No.3' eseri sahnelendi. Yoğun katılım nedeniyle Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi'nin tamamen dolduğu dikkat çekerken; sanatseverler konseri beğeniyle takip ettiler.