• Haberler
  • Edirne
  • Gençler Türkiye Kupası Kürek Yarışları 12-14 Temmuz'da

Gençler Türkiye Kupası Kürek Yarışları 12-14 Temmuz'da

Edirne'nin artık kürek sporunun başkenti olduğunu vurgulayan TED Edirne Koleji Kurucusu ve Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, vatandaşları Türkiye Kürek Federasyonu tarafından 12-14 Temmuz 2024 tarihlerinde Edirne Meriç Nehri'nde düzenlenecek olan Gençler Türkiye Kupası Kürek Yarışlarına davet etti.

Gençler Türkiye Kupası Kürek Yarışları 12-14 Temmuz'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne, geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen kürek festivallerinin ardından ilk kez düzenlenecek resmi kürek şampiyonasına hazırlanıyor. Yarışlara yerli yabancı birçok sporcunun katılması bekleniyor. TED Edirne Koleji Kürek Kulübü'nün destekleriyle Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenecek olan Gençler Türkiye Kupası 12-14 Temmuz tarihlerinde Meriç Nehri'nde gerçekleştirilecek.

"TÜM EDİRNE HALKINI VE SPORA GÖNÜL VERENLERİ BEKLİYORUZ"

Edirne'deki ilk resmi kürek organizasyonu özelliğini taşıyan Gençler Türkiye Kupası'na tüm Edirne Halkını ve spora gönül vermiş herkesi beklediklerini belirten TED Edirne Koleji Kurucusu ve Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, "Türkiye Kürek Federasyonu tarafından 12-14 Temmuz 2024 tarihlerinde Edirne Meriç Nehri'nde düzenlenecek olan Gençler Türkiye Kupası Kürek Yarışlarına sizlerin de yüksek teşriflerinizi diler, şahsınızı yarışlarda görmekten büyük onur duyarız" ifadelerine yer verdi.

Edirne'de kürek sporunun gelişmesi için kulübün kurulduğu günden bu yana çeşitli çalışmalar ve antrenmanlar yapıldığını söyleyen İba, Amaçlarının sporcuları nehirle buluşturmak olduğunu ve 12-14 Temmuz tarihlerinde Meriç Nehri'nde yapılacak Gençler Türkiye Kupası için hazırlıkların devam ettiğini belirtti.

Edirne'de Meriç Nehri üzerinde düzenlenecek Gençler Türkiye Kupası için parkur kurulduğunu ve hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen İba, Edirne'nin bundan sonra Kürek sporunun başkenti olacağını ve ilk adımın atıldığını ifade etti.

ORGANİZASYON PROGRAMI BELLİ OLDU

Organizasyonun ilk günü 13 Temmuz Cumartesi, yıldız erkekler, yıldız kadınlar ve küçük erkekler ile master erkekler, master kadınlar ve master mix yarışları, programın son günü 14 Temmuz Pazar ise genç erkekler, genç kadınlar, küçük kadınlar ile master erkek, master kadın ve master mix kategorilerinde yarışlar olacak.

Türkiye Kürek Federasyonunun programına göre Gençler Türkiye Kupası ve Masterler Yarışlarının ardından, 14-20 Ağustos tarihlerinde Edirne Gençler Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışları ve Türkiye Masterler Şampiyonası Kürek Yarışları, 02-11 Eylül'de U23 Avrupa Şampiyonası, 12-16 Eylül'de ise Balkan Şampiyonası, Edirne'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Haber Merkezi