• Haberler
  • Edirne
  • 'Genç Çiftçi Başarılı Kadın Projesi'  sayesinde üretici oldu

'Genç Çiftçi Başarılı Kadın Projesi'  sayesinde üretici oldu

Edirne merkeze bağlı Kemalköy'de yaşayan Kadriye Kuzucu 'Genç Çiftçi Başarılı Kadın Projesi'ne başvurdu. Başvurusu kabul edilen Kuzucu, 6 büyükbaş hayvan aldı. Kuzucu aldığı destekle hayvan sayısını 2 katına çıkarıp aile ekonomisine katkı yapmaya başladı.

'Genç Çiftçi Başarılı Kadın Projesi'  sayesinde üretici oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne merkeze bağlı Kemalköy’de yaşayan evli ve 2 çocuk sahibi Kadriye Kuzucu ‘Genç Çiftçi Başarılı Kadın Projesi’ ile üretici oldu.

‘Genç Çiftçi Başarılı Kadın Projesi’ne 2016 yılında başvuru yapan Kuzucu, 6 büyükbaş hayvan aldı. Devlet desteğiyle aldığı 6 büyükbaş hayvan sayısını 14’e yükseltti.

Büyükbaş hayvanlardan elde ettiği ürünlerin satışını yapan Kuzucu, işlerini büyütüp aile ekonomisine daha fazla destek olmak istiyor.

Üretici Kadriye Kuzucu, 2016’da Genç Çiftçi Başarılı Kadın Projesi’ne başvurduğunda kendisine çıkacağını tahmin etmediğini söyledi.

“Aile ekonomimize destek oldum”

Dişi düve hibe edildiğini ve gün geçtikçe hayvanların çoğaldığını belirten Kuzucu, “Biz 8 seneden beri bu işle uğraşıyoruz. Çok da güzel oldu. Yani ekonomime, oğullarıma çok güzel bir destek oldu. Kolay bir iş yok yani. LokmayI bile çiğnemeden yutamıyorsun. Her işin bir zahmeti var ama severek yaparsan başarırsın. Bizimde ineklerimiz vardı. Onlara da giriyordum. Severek yapıyordum ve burada da aynı şekilde severek yapıyorum. Hepsine isim koydum. İsimlerini geliyorlar. Kendilerini sevdiriyorlar. Süt verirken okşatıyorlar. Tabii ki ilk gelenlerimizden olan ilk yavrumuzun adı dişi olanın adı Yağmur. Bir tek o dişiydi. Diğerleri hep erkekti erkekleri sattık ya da kestiği sucuk yaptık. Sucuk yaptık ve konu komşuya sattık. O da güzel bir destek oldu bize. Yağmur vardı. Nisan ayında doğdu. Adını nisan koyduk. Eylül ayında doğdu. Adına Eylül koyduk. Bayramda doğdun adını Bayram koyduk. Ya şey bulutlu bir gündü. Adını bulut koyduk yani hava durumuna göre aylara göre özel günlere göre isimleri var.” Dedi.

Kuzucu, her sabah 6.30’da kalktığını ve ahıra gelerek hayvanların bakımını yaptığını dile getirdi.

Hayvanlardan sağdığı sütleri parkende olarak sattığını anlatan Kuzucu, Tarım ve Orman Bakanlığı personeline kendisine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Komşularım beni destekledi

Komşularının kendisini sürekli desteklediğini ifade eden Kuzucu, “Vallahi komşularım da tabii ki beni bu konuda desteklediler. Tabii ki bana evde de kendi evimin işini de ben buraya geldiğimde bana yardım bile ettiler. Çünkü işimde kalıyor evde. Evde herkesin kendi çapında işi vardır günlük rutini vardır. O iş bittikten sonra kalıyorsun aylak. Aylaklığı tamamlamak için böyle bir yani bir kuzu bile alsa iki tavuk bile alsa günlüğü geçirecek. İki yumurta alsa her gün tavuklarından. Her kadına projelere katılma tavsiyesinde bulunuyorum.”

Fahrettin Baydar