Gelinlikçilerde hareketlilik başladı

Havaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonu açıldı. Birlikte yeni bir hayata adım atacak çiftlerin alışveriş telaşı başladı. Gelinlik Satıcısı Egemen Adalı, çiftlerin düğün tarihinden önce bindallı randevularını oluşturmaları gerektiğini söyledi.

Gelinlikçilerde hareketlilik başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonu açıldı. Gelinlik, bindallı gibi ürün satışı yapan sektörlerde hareketlilik yaşanmaya başladı.

Aylar öncesinden hazırlık yapanların yanı sıra son güne bırakan çiftlerde oluyor. Gelinlik ve bindallı satıcıları çiftleri geç kalmamaları yönünde uyarıyor.

İşlerin geçen yıla göre biraz daha durgun olduğunu ancak sezon sebebiyle biraz hareketlilik yaşandığını söyleyen Gelinlik Satıcısı Egemen Adalı, “bu yıl tüm sektörlerde önceki yıllara göre durgunluk olduğuna değindi. Bu yıl Bulgaristan'dan gelen müşteriler de rotalarını değiştirdi ve farklı bölgelere yöneldi.” Dedi.

Adalı, yerli müşteriler çeşitli mağazaları dolaşıp kendilerine göre en uygun olan tercih ederek aldığını dile getirdi.

Adalı, gelinliklerin satılık bindallıların kiralık olduğunu aktardı.

Bindallı alan çiftlerin düğünden 3- 4 öncesinden ayırttığını söyleyen Adalı, "Bindallı kiralamak isteyen çiftlerimiz geliyor deneyip beğendikten sonra deftere bakıyoruz o tarih boş ise tarihlerini not alıp yazıyoruz. Gelinliklerde biraz düşüneyim diyip çıkan ama sonra geri geldiğinde aynı modeli bulamayanlar çok oluyor. Aynı gelinliği başkası beğenip alıp gidiyor. Bindallıda da genelde 3-4 ay öncesinden gelip beğenip düğün tarihlerine göre yazdırıyorlar. En yoğun zaman Temmuz- Ağustos oluyor.” İfadelerini kullandı.

Adalı, gelinliklerde bu yıl en çok helen, bindallılarda ise hin modellerin tercih edildiğini vurguladı.

Gelinlik alan çiftlere yüzde 15 indirim yaptıklarını dile getiren Adalı, “Gelinlik alan çiftler gelmişken damatlık da bakıyor. Damatlıklarda bu sene siyah lacivert gibi klasik renklerin yanı sıra taş rengi, süt mavi, krem gibi renkler de tercih ediliyor. Ayrıca gelinlik alan müşterilere diğer ürünlerde de yüzde 15 indirim de uyguluyoruz” dedi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN