Geleceğin müzisyenleri sahnede

Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'nde hizmet veren Cafe de Mola işletmesi, Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezi'nde düzenlenen gitar, bağlama ve keman gibi müzik aletleri kurslarında eğitim gören kursiyerlerine sahne desteği verdi.

Geleceğin müzisyenleri sahnede
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezi'nde düzenlenen gitar, bağlama ve keman gibi müzik aletleri kurslarında eğitim gören kursiyerler, Cafe de Mola'da sahne aldılar. Cafe de Mola İşletme Sahibi Ezgi Arslan Yavuz'un daveti üzerine kursiyerler, işletmede özel bir performans sergileyerek, kurslarda öğrendikleri eserleri sergilediler. Gitar, bağlama ve keman kursiyerlerinin özel performansına Edirneliler de yoğun ilgi göstererek destek verdiler. Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Cafe de Mola İşletme Sahibi Ezgi Arslan Yavuz, 1,5 yıl önce devralmadığı Cafe de Mola adlı işletmesinde hem sosyal yardımlaşma ile insanlara yardım etmek hem de özel bir işletme ortaya çıkarmak istediğini belirterek; 'Daha önce restaurant işletmeciliği yapıyordum. 6,5 aylık bir kızım var. Onun için işletmemizde çocuklarımıza anne gibi yaklaşıyoruz. Şu anda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile ilk etkinliğimizi düzenliyoruz. Yeni bir işletmeyiz ve bundan sonra bütün sosyal kurumlara elimizden gelen desteği yapacağız. Okullara giderek ziyaretlerde bulunmayı da düşünüyoruz. Valiliğin bünyesindeki kurumlarla da çalışmak istiyoruz' ifadelerine yer verdi.

'SODAM'ı anlatmak hoşumuza gitti'
Yavuz, SODAM kursiyerleri ile düzenlediği etkinliği SODAM'ı araştırdıktan sonra düzenlemeye karar verdiğini söyleyerek; 'SODAM, dezavantajlı çocuklar ve kadınların eğitim aldığı bir kurum. SODAM'da müzik eğitimi alan arkadaşlarımız varmış. İlkokuldan liseye kadar bütün çocukların gitar, bağlama, keman dersi alıyorlarmış. Çocukların konser vererek seslerini duyurmak istedik. Elimizden gelen bir mekân yardımıydı. İnsanların biraz daha onların önünü açması için biz de küçük bir yardımda bulunduk. Bu etkinliğimizle ilgili afiş hazırladık. İnsanlar SODAM'ı sordu. Duymayan insanlarımız vardı ama burada seslerini duyurabileceğimi fark ettim ve insanlara SODAM'ı anlatmak hoşumuza gitti' dedi.

'Projelerimizi devam ettireceğiz'
Kursiyerlere destek vermek amacıyla özellikle etkinliğe katılan müşterileri olduğunu söyleyen Yavuz; 'Az önce de bir gelin ve damat geldiler. Öğrencilere özel ikramlarda bulundular. Bu da bizi duygulandırdı. Bizim kesinlikle bir gelir beklentimiz yok. Gelen müşterilere ikramlarımız da oluyor. Yeterki onları dinlesinler ve yapabilecekleri ekstra yardımlar varsa yapabilsinler istiyoruz. Projelerimizi devam ettireceğiz. Valiliğimizin de onayı olursa 2 ayda bir onların seslerini duyurmak için elimizden geleni yapacağız' sözlerine yer verdi.

'Kapımız her zaman açık'
SODAM'daki kurslarda eğitim gören dezavantajlı kursiyerlerin istihdam edilmesi ile de ilgilendiklerini söyleyen Yavuz; 'İhtiyacı olan kadın ya da 18'ini geçmiş ve iş arayan öğrenciler olursa da bizim kapımız her zaman açıktır. Bunların dışında onları tek tek ziyaret edeceğim. Okul müdürlerimizle beraber öğrencilerimize katkıda bulunmak istiyoruz. Sadece bizim işletmemizle de değil, diğer işletmelerimizin de yardımcı olmaları için elimizden geleni yapacağız' dedi.