Gastronomi turizmi ön plana çıkartılacak

Edirne İl Genel Meclisinin Ağustos toplantıları sona erdi. Toplantıların son oturumunda Araştırma ve İnceleme Komisyonu ve Su Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu Raporu sundu. Ayrıca Saroz Körfezindeki ücretli ve ücretsiz alanların kiralanması için teminat mektubu verilmesi görüşüldü.

Gastronomi turizmi ön plana çıkartılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantıları beşinci oturumla beraber sonlandı. Ağustos ayının son toplantısı yoklamanın alınması ve önceki toplantıya ait tutanakların okunmasıyla başladı.

Ardından komisyon raporlarına geçildi. Araştırma ve İnceleme Komisyonu raporunu Komisyon Başkanı Ahmet Sarıgül okudu.

Sarıgül, kentte yapılan gastronomi turizmiyle ilgili çalışmaları anlattı.

Kentte bir çok etkinliğin gerçekleştirildiğinden bahseden Sarıgül, 2024 yılında Türk Mutfağı tanıtım haftası etkinliklerinde yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini aktardı.

Yapılan etkinlikleri anlatan Sarıgül, “Edirne, tarih kokan sokakları, zengin kültürü ve önemli tarihi mirasıyla bu etkinlikler, yöresel yemeklerimizin tanıtılması ve gastronomi turizminin desteklenmesi amacıyla Edirne’nin ve Balkanlar’ın gastronomi değerlerine sahip çıkacak. Kaybolan ve unutulmaya yüz tutan lezzetler ve Balkanlar Mutfağı’nı yeniden gün yüzüne çıkartacaktır.” Dedi.

Rapor, üyelerce oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra Su Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu Raporu’nu Komisyon Başkanı İsmail Alış okudu.

Alış, Meriç’teki köylerde bulunan içme suyu depolarının bakımı, çevre düzenlemesi ve su dağıtım vanalarının durumu hakkında üyelere bilgi verdi.

Köylere Hizmet Götürme Birliğince köylerde 16 gömme, 1 ayaklı olmak üzere 17 içme suyu deposunun bulunduğunu dile getiren Alış, depolar hakkında detaylı bilgileri paylaştı.

Meclis üyeleri raporu oy birliğiyle kabul etti.

Ayrıca mecliste, Saroz Körfezindeki ücretli ve ücretsiz alanların 10 yıllığına kiralanması görüşüldü. Bazı üyeler kiralama işlemi için teminat mektubunun verilmesine karşı çıktı. Konunun önümüzdeki ay yapılacak toplantıda yeniden görüşülmesine karar verildi.

SERCAN GÜDER