Finalist oldular

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğrencileri Yunus Bayram, Hakan Aras ve Hasan Sönmez'den oluşan TEKNO Trakya takımı Teknofest 2024 finalisti oldu.

Finalist oldular
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Engelli bireyler için geliştirdikleri tekerlekli sandalye modeliyle dikkat çeken Tekno Trakya takımı, bu projeyle bedensel hareketi ileri derecede kısıtlanmış omurilik felçli, tetrapleji, nöropleji ve ileri seviye MS (Multiple Skleroz) hastalarının sosyal hayata katılımlarını hedeflemektedir.

Doç. Dr. Sedat Şengül (Fizik Bölümü Öğretim Elemanı) sorumluluğunda yürütülen Mikrodenetleyici Programlama dersi kapsamında yaptıkları ve göz hareketleriyle uzaktan kontrol edilebilen araba konulu projeleri ile bunu hayata geçirdiler.

Teknofest’in Engelsiz Yaşam Teknolojileri kategorisinde büyük ilgi gören proje, 75.988 takım arasından sıyrılarak üniversite kategorisinde finale kalan 27 takımdan biri olmasının yanında Teknofest Akdeniz’de de sergilenmeye hak kazandı. Ayrıca, gerek yazılım ve gerekse mekanik olarak tümüyle öğrencilerimizin ürünü olan proje Trakya Üniversitesi TÜBAP (Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri) bünyesinde desteklenerek daha modern bir hal aldı. Haber Merkezi

HABER MERKEZİ