• Haberler
  • Edirne
  • 'Filistin insanlığın, umudun ve vicdanın kalesidir'

'Filistin insanlığın, umudun ve vicdanın kalesidir'

Saadet Partisi Edirne İl teşkilatı, İsrail'in Filistin'de yıllardır uyguladığı zulme dikkat çekmek amacıyla Saraçlar Caddesi'nde basın açıklaması yaptı.

'Filistin insanlığın, umudun ve vicdanın kalesidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Edirne İl teşkilatı, İsrail’in Filistin’de yıllardır uyguladığı zulme dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı. Gerçekleştirilen basın açıklamasına kentteki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de destek verdi. Açıklamayı Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin okudu. Tekin; “Filistin insanlığın, umudun ve vicdanın kalesidir” ifadelerini kullandı. Tekin, “Libya'da susan, Irak'ta susan, Afganistan'da susan, Yemen'de susan liderler ateş çemberinin gittikçe genişlediğini ve sıradaki işgalin kendi topraklarına karşı yapılacağını ne zaman idrak edecektir.” diye sordu.

Sıradaki işgalin kendi topraklarına karşı yapılacağını ne zaman idrak edeceğini soran Tekin,"Yemen'i, Suriye'yi, İran’ı ve Gazze'yi bombalayan siyonist teröristler son günlerde Lübnan'da da vahşete başlamıştır. Sırada Mısır'ın, Irak'ın, Türkiye'nin, Ürdün'ün ve daha nice İslam ülkesinin olmadığını kim söyleyebilir? Çizilen sözde haritalarla gözümüze sokulan bu kanlı plana karşı çıkmak için daha ne beklenmektedir? Libya'da susan, Irak'ta susan, Afganistan'da susan, Yemen'de susan liderler ateş çemberinin gittikçe genişlediğini ve sıradaki işgalin kendi topraklarına karşı yapılacağını ne zaman idrak edecektir. Ne siyonizm ne de emperyalizm için bahaneler bitmeyecektir. Irak'ı, nükleer silahları bahane ederek işgal eden, mazlum kardeşlerimizi katleden ABD, yıllar sonra Irak'ta nükleer tesis olmadığını söylemişti. Bugün de farklı bahanelerle tüm bölgemiz ölüm adasına çevrilmektedir. Milli Görüş olarak 55 yıldır kanla beslenen ittifaklarla, vahşi emperyalizmle ve siyonizm ile mücadele ederek bugünlere geldik. Mücadelemizden hiç vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz" dedi.

“Filistin insanlığın, umudun ve vicdanın kalesidir"

Filistin insanlığın, umudun ve vicdanın kalesi olduğunu dile getiren Tekin, "Filistin Hasan Bitmez'in, Ayşenur Ezgi Eygi'nin, Rachel Corie'nin, İsmail Haniye'nin ve sayısız yetim, mazlum ve şehidin bizlere emanetidir. Filistin insanlığın, umudun ve vicdanın kalesidir. Biz Allah'ın izniyle bu kalenin burçlarına zafer bayraklarını asacağız. "Nehirden denize özgür Filistin" hakikatinden asla vazgeçmeyeceğiz. Biliyoruz ki zafer inananlarındır, mazlumlarındır ve insanlıktan yana olanlarındır. Emperyalizm ve siyonizme geçit vermeyeceğiz. Bölgemizi kaosa, savaşa ve gözyaşına teslim etmeyeceğiz. Biz mezarlardan yükselen baharlarla ve kardan gelen aydınlıklarla Filistin'e sahip çıkacak, siyonizmin hiç yıkamadığı bir duvar olacağız. Bu davaya inananlarla yazılacak bu zafer" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının sona ermesinin ardından caddeye konulan Filistinlilerin gördüğü zulmün anlatıldığı fotoğraflarından oluşan sergisi gezildi. Sergi 3 gün boyunca açık kalacak.

 

KUMRU ÖNGÜN