• Haberler
  • Edirne
  • İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınandı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınandı

Edirne'de Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Üniversite Koordinatörlüğü tarafından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Etkinlik Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'nde bulunan helikopter pistinde gerçekleştirildi.

Basın açıklamasını TÜGVA Üniversite Koordinatörü Kağan Köksal Kaya okudu.

Kaya, 8 aydır her gün kınadıkları Siyonist devletin, ‘2371 BLOK’ adını verdiği ve 5 gün önce güvenli bölge olarak nitelediği Refah bölgesine sığınan Filistinli sivilleri yakarak şehit ettiğini hatırlattı.

Harekete geçme zamanı olduğunu dile getiren Kaya, “8 aydır devam eden ve günden güne artan zulmü, soykırımı kınamak için toplanmadık. Artık kınama zamanı geçti; üniversitelerde, kampüslerde, dersliklerde, meydanlarda ve ulaşabildiğimiz her yerde kalben buğuz etmenin ötesine geçip, harekete geçmenin zamanıdır. Haksızlığın karşısında susmaktan korkan üniversiteli kardeşim. Biliyoruz ki, artık dünyanın dört bir yanı Filistin’dir. Titreyen her yürek, haykıran her dil Filistin için eylemdedir. Bizler bu davayı sadece yüreklerde ve dillerde değil, hayatımızın her alanında, şu an içerisinde bulunduğumuz kampüsümüzde, yarın içerisinde bulunacağımız iş yerimizde ve yetiştireceğimiz nesillerde yaşatmak zorundayız.” Dedi.

Kaya, saldırıları kınamaya ve protesto etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Kumru Öngün- Alper Tavukçu

KUMRU ÖNGÜN