• Haberler
  • Edirne
  • Fazla kilosu olan Kırkpınar Pehlivanları çareyi poşet giyerek koşmakta buluyor

Fazla kilosu olan Kırkpınar Pehlivanları çareyi poşet giyerek koşmakta buluyor

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde mücadele edecek pehlivanların kayıt işlemleri sürüyor.

Fazla kilosu olan Kırkpınar Pehlivanları çareyi poşet giyerek koşmakta buluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Boyları belirlemek için Mimar Sinan Spor Salonu'ndaki platformda tartıya çıkan pehlivanlar kayıtları yaptırarak er meydanına çıkmayı bekliyor. Fazla kilosu nedeniyle yaşıtlarından üst boylarda güreşmek zorunda kalacak pehlivanlar ise kayıt olmadan önce terleyerek zayıflamaya çalışıyor.

Vücutlarını eşofmanla saran pehlivanlar ısınma hareketleri ve koşuyla fazla kilolarından kurtulmaya çalışıyor. Antalya'nın Elmalı ilçesinden gelen Ramazan Torun, güreşmek için geldiğini fakat 1 kilo fazlasının çıktığını söyledi.

Fazla kilosu vermek için ter atacağını dile getiren Torun, "Poşeti giydim. Hem siyah renkte olsun sıcağı çeksin diye hem de fazla terlemek için hava almasın vücut diye. Üç gündür doğru düzgün yemek yemiyorum. Baya açım. Kıştan beri güreşlere hazırlanıyorum. Hedefim şampiyon olmak." dedi.

Güreşe küçük yaşlarda başladığını ifade den Torun, pandemi süreciyle birlikte 3 yıl güreşe ara verdiğini aktardı. Torun, başpehlivanlardan Orhan Okullu'yu örnek aldığını belirtti ve şunları söyledi: "Çok özendiğim Orhan Okullu var. Onun stilini çok seviyorum. İnşallah ilerde bir Orhan Okullu olacağız."

Antalya'nın Korkuteli ilçesinden gelen Enes Yıldız da teşvik 2 boyda yarışacağını ve fazladan 1 kilosu olduğunu söyledi. Ter atıp kilo vermeye çalıştığını anlatan Yıldız, üç gündür yemek yemediğini kaydetti.