Evde Ramazan pidesi nasıl yapılır?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden pide de fırınların tezgahlarını süslemeye başladı. Ramazan pidesini evde yapak isteyen vatandaşlar için 35 yıllık fırıncı Eyüp Kınık, pide yapımının detaylarını anlattı. 

Evde Ramazan pidesi nasıl yapılır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

11 ayın sultanı Ramazan-ı şerifin gelmesiyle birlikte iftar ve sahurların vazgeçilmezi Ramazan pidesi de tezgahlardaki yerini aldı. Yumurtalı, susamlı, çörek otlu sıcak Ramazan pideleri için vatandaşlar iftar saatine yakın fırınların önünde kuyruklar oluşturdu.

            Ramazan pidesinin hazır almak yerini evde yapmak isteyen vatandaşlar için 35 yıldır fırıncılık yapan Eyüp Kınık, Ramazan pidesi yapmanın detaylarını anlattı.
“Pide hamuru diğerlerinden yumuşak olmalı”       
            35 yıldır her Ramazan ayında eşsiz lezzeti iftar sofralarına taşıyan Kınık, pide hamurunun daha yumuşak olması gerektiğini ve hamurun en 2 saat dinlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Kınık, “Üzeri için bulamaç yapmak hamurun nemlenmesini sağlar, hoş bir koku ve lezzet katar. Damak zevkinize göre yumurta da sürebilirsiniz. Lezzetli pide yapımında maya çok büyük öneme sahip. Üzeri için ise yumurta sarısı, yoğurt ve zeytinyağını bir kasede çırpılır. Fırça yardımıyla hamurun tamamına sürülür ve susam ile çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kızarıncaya kadar pişirilirse daha iyi olur" şeklinde konuştu.

 Pidenin altına buğday kepeği serildiğini söyleyen Kınık, Hamurun altına serilme nedeninin ise pide hamurunun diğer ekmek hamuruna göre daha sulu bir hamur olmasından dolayı fırına atılırken hem küreğe hem de fırın tabanına yapışmasını önlediğini ifade etti. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ