• Haberler
  • Edirne
  • Ev hanımları hünerlerini Sarayiçi'nde sergiliyor

Ev hanımları hünerlerini Sarayiçi'nde sergiliyor

Edirne'de Rumeli Üreten Kadınlar Kooperatifi bünyesindeki ev hanımları, 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri çerçevesinde Sarayiçi'nde oluşturulan satış alanında hazırladıkları ürünleri sergiliyor.

Ev hanımları hünerlerini Sarayiçi'nde sergiliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bağlı sosyal dayanışma merkezlerinde kurs gören ve aldıkları eğitim sonrası Rumeli Üreten Kadınlar Kooperatifi'ne katılan ev hanımları, el emeği ürünlerini Kırkpınar'da misafirlerin beğenisine sunuyor.

Bu yıl 663'üncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin heyecanı Edirne'de başladı. Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleştirilen güreşleri izlemeye gelen misafirlere sunmak üzere hazırlıklarını yapan Rumeli Üreten Kadınlar Kooperatifi üyesi kadınlar, poğaça, börek ve gözleme gibi el emeği ürünlerini satışa çıkardı.

Bu el emeği yiyecekleri sergileyerek satış yapan kadınlar, hem sosyalleşiyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Kadınlar, hazırladıkları ürünlerle hem Edirne'nin lezzetlerini tanıtıyor hem de Kırkpınar'a gelen misafirlerin damak zevkine hitap ediyor.

Geçtiğimiz yıl da Kırkpınar dolayısıyla satış standı açtıklarını hatırlatan Rumeli Üreten Kadın Kooperatif Başkanı Didem Ünlü, bu yıl daha profesyonel bir ekip ile daha donanımlı şekilde hizmet sunmaya başladıklarını belirtti.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bağlı SODAM merkezlerinde eğitim alan üreten kadınlarla birlikte Kooperatif kurduklarını söyleyen Ünlü, ev hanımlarının evlerinde ürettikleri birbirinden farklı ürünlerin satışını yaparak hem ev ekonomilerine katkı sağladığını hem de sosyalleştiğini ifade etti.

Sıcak yemek çeşitleri, gözleme, poğaça, börek gibi el emeği ürünlerin satışa sunulduğunu aktaran Ünlü, tüm misafirleri stanttan alışveriş yapmaya beklediklerini ve en iyi şekilde hizmet vermek için hazır olduklarını söyledi.

Kooperatif üyesi kadınlardan Ayşe Armut Kısu, kadınların sosyal hayata katılması ve ev ekonomisine katkı sağlaması adına yapılan bu çalışmanın çok güzel olduğunu söyledi.

Burada olmaktan mutluluk ve gurur duyduğunu söyleyen Kısu, "Burada sosyalleşiyoruz ve para kazanıyoruz. Satışlarımız güzel, dışarıdan gelenler de fazla. Poğaça, gözleme, tost, patates kızartması, sıcak ve soğuk içecekleri satışa sunuyoruz. Burada olmaktan çok mutlu hissediyorum" Dedi. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar