ETUS YİNE ZAM YAPTI

Edirne Belediye Meclisi gündeminde görüşülen şehir içi toplu taşıma, taksi ve öğrenci servisi tarifelerine zam geldi. Edirne Toplu Ulaşım Sistemi yeni zamla birlikte sivil binişler 4,35 TL, nakit binişler ise 5 TL oldu.

ETUS YİNE ZAM YAPTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediye Meclisinin, 2022 yılı Ocak ayı toplantılarında gündeme alınan şehir içi toplu taşıma ücretlerine zam onaylanmıştı. Dün itibari ile şehir içi taşımacılık yapan Edirne Toplu Ulaşım Sistemi ücretleri 3,50 TL olan sivil biniş ücreti 4,35 TL'ye, öğrenci binişleri ise 2,50 TL'den 3 TL'ye çıkarıldı. Nakit biniş ücretleri ise 5 TL olarak uygulanmaya başlandı.

                'Türkiye'nin en pahalı ulaşım sistemi belki de Edirne'de'
Türkiye'nin en pahalı ulaşımının Edirne'de olduğunu söyleyen Yunus Emre Altun, başı sonu 15 dakika olan Edirne'de bu fiyatların çok yüksek olduğunu belirtti.
                Altun, 'Benzin fiyatlarından bahsediliyor. Yolcu olarak çok sayıda binen oluyor. Türkiye'nin en pahalı ulaşım sistemi belki de Edirne'de. Bundan rahatsızız. Fiyatlar yükseldi ama başı sonu 15 dakika olan Edirne'de bu fiyatlar çok pahalı. İnşallah düzenleme getirilir. Ben 5 liraya Yıldırım'dan çarşıya geliyorsam bunda bir sıkıntı vardır. Hizmet sıfır. Edirne'de kime sorarsanız ulaşım sistemi berbat diyor.' Dedi.  
                'Biz indirim istiyoruz'

                nakit binişlerin zamlardan önce de yüksek olduğu bu şekilde öğrencilerin zor durumda kalacağını belirten Öğrenci Muhammed Zuliç, 'Nakit binişlerin 4 Türk lirası bile fazlaydı. Şimdi 5 Türk lirası olduğuna göre tüm öğrenciler için zor olacak. Biz indirim istiyoruz. Çünkü ailelerimiz var, ailemizin masrafları da sınırlı bize verecek paraları da sınırlı. Ben hem kendimi hem de diğer öğrencileri düşünüyorum bu konuda bir şey yapılması gerektiğini düşünüyorum.' İfadelerine yer verdi.  
                'Sadece yol parasına mı çalışacağız?'

                Toplu taşıma araçlarına yapılan zamların ardından çalışan ve öğrencilerin zamlardan memnun olmadığını söyleyen Bergüzar Filiz, 'sadece yol parasına mı çalışacağız' dedi.
Filiz, 'Her gün işe gidip geldiğim için yürüme gibi bir şansım yok. Fakültede çalışıyorum her gün 5 Türk lirası vermek çok ağır geliyor. Bir çalışan için her gün 5 lira çok zor. Her gün işe gidip gelen insanlar var her gün 10 Türk lirası vermek çok zor. Ben bu durumdan memnun değilim. Bu şekilde devam etmesini istemiyorum. İndirim bekliyorum. Öğrenciler ve çalışanı var. Sadece yol parasına mı çalışacağız? ETUS'lara yapılan fiyat artışlarından memnun değilim.' Şeklinde konuştu.