ETSO'DAN ÜYELERİNE MASKE UYARISI

Edirne vaka yoğunluğunda bu hafta 1. sırada yer aldı. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine, yaşanan yoğunluktan dolayı maske kurallarına uyum konusuna yönelik mesaj gönderdi.

ETSO'DAN ÜYELERİNE MASKE UYARISI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de vaka artışı nedeniyle tedbirlerin daha da arttırıldığını dile getiren Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Bulgaristan'dan alışverişe gelen vatandaşların maske takmadığının görüldüğünü söyledi.

Kendi esnaflarına kurallara uymaları ve de maskesiz müşteri almamaları konusunda uyarılarda bulunduklarını aktaran Zıpkınkurt, Şimdi tüm üyelerimize uyarı mesajı gönderdik. Kendi esnafımızı uyarıyoruz. Yarın bir gün tekrar kapanmaya maruz kalmamak adına iş yerimize giren misafirlerimize maske takmayı hatırlatalım. İş yerlerimize sınırlı sayıda müşteri alalım ve yığılmaya izin vermeyelim. Bunlara özen gösterelim. Dikkat edelim ki tekrar bir kapanmaya maruz kalmayalım. Vaka sayısı bu şekilde artmaya devam ederse Türkiye'ye girişlere aşılı ve aşısız olmasına bakmaksızın sert tedbirler getirilebilir. O da Edirne ekonomisi açısından sıkıntı yaratacaktır. Sıkıntılı günlere dönülmemesi için bir kez daha herkese kurallara uyum çağrısında bulunuyoruz' şeklinde konuştu.

 Yaklaşan yılbaşı öncesi fahiş fiyat uygulayanların olduğunu duyduklarını ifade eden Zıpkınkurt, 'Biz her zaman fiyat tarifelerinin görünür yere asılması konusunda uyarılarımızı yapıyoruz. Fiyat tarifeleri görünür yere asılmalı ve denetleyecek kurumlar da bunları denetlemelidir. Fiyat tarifelerinin Daha fazla denetlenmesi gerekiyor. Bunlar yapılmadığı sürece Edirne'den bu gelen misafirleri kaçırmamamız mümkün değil. Bunun da geçtiğimiz yıllarda örneklerini yaşadık ve gördük. Turistler, Kırklareli, Tekirdağ, Çorlu ve Lüleburgaz'a gitmeye başladılar. Edirne bu hayata yeniden düşerse sadece gelip geçerken arabaların arkasından bakar' dedi.