ESNAFLARDA BAYRAM HAREKETLİLİĞİ BAŞLADI

Ramazan Bayramı'na kısa bir süre kala berber, kuaför ve terzi esnafların da yoğunluk yaşanıyor. Edirne'de bayram öncesi saç ve sakal tıraşı olmak isteyenler berberlerin yolunu tutuyor. Kuaförler ve terziler yoğunluk sebebiyle fazla mesai yapıyor.

ESNAFLARDA BAYRAM HAREKETLİLİĞİ BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne de berber, kuaför ve terzi esnaflarında Ramazan Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle yoğunluk yaşanmaya başladı. Bayram öncesi yoğun mesai yapan berber, kuaför ve terziler vatandaşları bayrama hazırlıyor. Bayram tıraşına gelen müşterilerin oluşturduğu yoğunluk nedeniyle birçok berber ve kuaför gece geç saatlere kadar müşterilerinin bakımlarını gerçekleştiriyor.

Hazır giyim sektörünün işlerini olumsuz etkilediğini belirten terzi Nazife Kuşçu, işlerinin bayramlarda yoğunluk kazandığını söyledi.

Kuşçu, 'Genellikle paça kestirme, gömlek daraltma ve kısaltma gibi işlemler için geliyorlar. Önceden özel elbise dikimi yapıyorduk. Artık özel elbise diktiren kalmadı. İnsanlar hazır alıyorlar fakat pahalı olduğu için kendilerinde olan elbiselerini getirip tamir yaptırıyorlar. Aileler çocuklar için yeni kıyafet alıyorlar, kendileri için tamir yaptırıyorlar. Yeni kıyafet alma önceliği çocukların oluyor.' şeklinde konuştu. 

Salgın nedeniyle geçen senelerde dükkânını akşam altıda kapattığını belirten berber Mert Garaci, 'Ben uzun yıllardır bu mesleği yapıyorum. Geçen sene ilk defa Arife günü çalışmadığımız oldu. Fakat bu yıl şimdiden yoğunluk başladı diyebilirim.  Arife günü gece geç saatlere kadar çalışacağımızı bekliyorum.  Yoğunluk yaşamamak için randevu saatlerine geç kalınmazsa biz de müşterilerimiz için elimizden geleni yapamaya çalışacağız.' dedi.

Kapanmalarda çok sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Bayan Kuaförü Gökhan Demirci, geçen yıl bayramda kapalı olduklarını ve çok zorluklar çektiklerini ama bu sezon umutlu olduklarını söyledi.

Demirci, 'Bayramın gelmesiyle birlikte hareketlilik oluştu. Bayramdan sonra da bu yoğunluğun artmasını diliyorum. Geçen sene ki müşterilerde salgından dolayı biraz tedirginlik var ama şuan geçen seneye göre biraz daha rahatlar. 2 sene önce randevu alıp gelemeyen, randevusu iptal olan müşterilerimizi karşılıksız bırakmadan onlarla bu sene iletişime geçip yardımcı olduk. Hiçbir şekilde onları mağdur etmeyeceğiz. Bizler mağdur olduk ama müşterilerimizi mağdur etmeyeceğiz.' şeklinde konuştu.

Haber Merkezi