• Haberler
  • Edirne
  • ESNAF VE VATANDAŞLAR DAVUL-ZURNA İLE ŞENLİKLERE DAVET EDİLDİ

ESNAF VE VATANDAŞLAR DAVUL-ZURNA İLE ŞENLİKLERE DAVET EDİLDİ

Edirne'de geçtiğimiz yıl salgın tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda katılımcı ile kutlanan Kakava Hıdırellez Şenlikleri, bu yıl yoğun katılımcı ile gerçekleştirilecek. Uzun yıllardır davul- zurna çalan Çeribaşı Hamdi Kopça ve ekibi, esnafı ve vatandaşları şenliklere davet etti.

ESNAF VE VATANDAŞLAR DAVUL-ZURNA İLE ŞENLİKLERE DAVET EDİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kovid-19 salgını nedeniyle etkinlik ve festivallere hasret kalan Edirne halkı ve turistler, bu yıl Sarayiçi Er Meydanı'nda yakılan dev Kakava ateşinde bir araya gelecek. Çeribaşı Hamdi Kopça ve ekibi, davul-zurna eşliğinde Edirne esnafını dolaşarak 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan şenliklere davet yapıyor.

Kakava ve Hıdırellez Şenliklerine kısa süre kala hazırlıklara başlayan çeribaşı ve davul zurna ekibi, kentin en işlek noktalarından olan Saraçlar ve Çilingirler Caddesi'ndeki esnaf ve vatandaşları davul-zurna eşliğinde davet etti.

'Esnafımızı ve vatandaşlarımızı şenliklere davet ediyoruz'

Bu davette esnafın verdiği paralarla roman çocukları sünnet ettirdiklerini belirten Çeribaşı Hamdi Kopça; 'Biz Burada Edirne Halkımıza davul zurna çalarak onları 5-6 Mayıs 2022 Kakava ve Hıdırellez şenliklerine davet ediyoruz. Her yıl davul zurna çalan arkadaşlarımla beraber meydanlarda hem çalar, hem oynarız. Tüm esnaflarımızı şenliklere davet ederiz. Hem çalıp hem de esnafımızdan para topluyoruz, bu paraları roman çocuklarımızın sünnetinde kullanacağız' Şeklinde açıklamada bulundu.

Esnaf ziyaretleri sırasında turistler tarafından da yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Kopça, 'Çalgılarımızla turistlerin dikkatini çekiyoruz, onlarda telefonlarıyla bizi video ve fotoğraflıyorlar. İnsanlar tarafından sevildiğimizi hissediyoruz buda bizleri çok mutlu ediyor' Dedi.

Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri, 5-6 Mayıs 2022 tarihlerinde Sarayiçi'nde gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi