Ertürk, 'Kürek her geçen gün ivme kazanıyor'

Baz Basın Medya A.Ş Dijital Yayın Koordinatörü Ali Can Zeray'ın canlı yayın konuğu olan Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Balkan şampiyonası için çok büyük umutlarının olduğunu dile getirdi.

Ertürk, 'Kürek her geçen gün ivme kazanıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Baz Basın Medya A.Ş Dijital Yayın Koordinatörü Ali Can Zeray’ın canlı yayın konuğu oldu. Baz Basın Medya A.Ş’nin bünyesinde bulunan Edirne Gündem Gazetesi’nin Facebook sayfası üzerinden yayınlanan kürek sporunun önde gelen isimlerinin konuk olduğu yayın kürek yarışları boyunca sürdü.

Yarışlara katılan sporcuların performanslarının çok iyi olduğunu ve Balkan Şampiyonası için çok büyük umut vaat ettiklerini dile getiren Ertürk, velilerin de en az sporcular kadar heyecanlı ve bi o kadar destekçi olduklarını belirtti. Balkan Şampiyonası'na yaklaşık 50 kişilik  kafileyle katılacaklarını söyleyen Ertürk, Balkan Şampiyonası'nda Romanya, Yunanistan, Hırvatistan, Bulgaristan gibi küreğin damga ülkelerinin yer aldığını aktardı.

Şampiyonada çok iyi yarışların gerçekleştiğini ve heyecanın çok yüksek olduğunu dile getiren Ertürk, "Sporcuları, ailelerini, antrenörleri ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Son yıllarda gördüğümüz en çekişmeli yarışlara sahne oluyor şampiyona, dereceler çok iyi. Balkan ve Avrupa şampiyonaları için çok umut verici dereceler elde ettiler. Umarım sporcularımız orada da ülkemizin bayrağını en iyi şekilde temsil edecekler ve ülkemizi altın madalyalarla sevindirecekler" sözlerine değindi.

Kürek sorunun her geçen gün daha da fazla tanındığını ve sevildiğini dile getiren Ertürk, Edirne’nin yarışlara değer katacağını belirtti.

Ertürk sözlerine şu şekilde devam etti, "Van, Adıyaman, Sinop, Samsun, Rize ve Edirne'den sporcularımız Meriç Nehri'ndeki doğal parkurda yarışıyor. Ülkemizin en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine sporcularımız var. Bütün ülkeye yayılmış durumda. Geçen sene 16 ilde yarış yaptık. Biz bir dikey büyüme ve bir de yatay büyüme şeklinde iki strateji belirlemiştik. Federasyon olarak bu iki büyümeyi de gerçekleştirdik. Sporcu lisans sayımızda ve madalya sayımızda artış var. İmkanlarımız da giderek iyileşiyor. Tarihteki ilk tesisimizle ve ilk parkurumuzla bir basamak daha yukarı çıkacağımızdan eminiz"

Gençler Türkiye Şampiyonasına 400’ün üzerinde sporcu katıldı. Çok güzel bir ekip çalışmasının olduğunu söyleyen Ertürk, Edirne'den çocukların ileride olimpiyatlarda madalyalar alacağını belirttiç

Meriç Nehri parkurunun olimpiyatlar hariç Avrupa’nın en iyi parkuru olduğunu söyleyen Ertürk, 7-8 Eylül tarihlerindeki Avrupa Şampiyonasının ve bir hafta sonrasında ise Balkan Şampiyonası'nın da Edirne Meriç Nehri'ndeki doğal parkurda yapılacağını aktardı.  Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ