Engelliler günü pasta kesilerek kutlandı

Türkiye Beyazay Derneği Edirne Şubesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Engelliler günü pasta kesilerek kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında bir araya gelen Türkiye Türkiye Beyazay Derneği Edirne Şubesi ve Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi özel gereksinimli kursiyerleri pasta keserek engelsiz bir yaşama dikkat çektiler.

Etkinlikte mehter marşı çalan kursiyerler performanslarıyla kendilerine hayran bıraktı.

Özel gereksinimli kursiyerlerin çaldığı marşlar etkinliğe katılanlara keyifli anlar yaşattı. Büyük beğeni toplayan programda marşa eşlik edildi. 

 

Gösterinin ardından AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Beyazay Derneği Edirne Şube başkanı Gözde Emel Baytar ve yönetim kurulu üyeleri ve Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri özel gereksinimli öğrencilerle pasta kesti.

Pasta kesiminin ardından engelli kursiyerlerin çalışmalarının bulunduğu sanat atölyeleri gezildi.

 

 

 

 “Engelleri aşmak her türlü desteği vermeye hazırız”

3 Aralık’ın sadece tarih değil empati günü olduğunu dile getiren AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba,  3 Aralık sadece bir tarih değil aynı zamanda empati ve birbirimize destek olma günü olduğunu düşünerek buradaki engelli kardeşlerimizle bir arada çok keyifli zamanlar geçirdik. Farkındalık yaratmak, empati yapmak ve arkadaşlarımızla bir arada olmak çok kıymetliydi. Sanat kurslarında onların emeklerine şahit olduk.  Bizler engelleri aşmak her türlü desteği vermeye hazırız.  Kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler günü kutlu olsun.” Şeklinde konuştu.

 

 

“Yüreklerine dokunmak bizi çok mutlu ediyor”

Engelli kursiyerlerin yüreklerine dokunmanın mutlu hissettirdiğini söyleyen Türkiye Beyazay Derneği Edirne şube Başkanı Gözde Emel Baytar, “Özel gereksinimli kardeşlerimizin yanında olmak istedik. Her gün onların yanında olmamız gerekiyor. Çok güzel bir mehter gösterisi yaptılar bizim içi ve hayranlıkla izledik. Bizleri yanlarında görmek onları çok mutlu ediyor. Beyazay Edirne şubesi olarak İstanbul’da engelsiz fuarına katıldık ve orada da engelli kardeşlerimizle birlikte olduk. Yürekleri çok temiz ve saf duygular besliyorlar, yüreklerine bir nebzede olsa dokunmak bizi çok mutlu ediyor. “ dedi.

Etkinliğe AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba , Beyazay Edirne Şubesi Başkanı Gözde Emel Baytar ve yönetim kurulu üyeleri,  Edirne Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri katıldı.  Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN