Endişe veren konak

Talatpaşa Mahallesi Tahtakale Caddesinde bulunan tarihi konak yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Endişe veren konak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de yıkılmak üzere olan tarihi konak, mahalle sakinlerini endişelendiriyor. Edirne'de sivil mimari özelliği taşıyan, tarihi 123 konağın onarılması için proje başlatılmıştı. Ancak bazı konaklar kaderine terk edilmiş durumda.

Talatpaşa Mahallesi Tahtakale Caddesinde bulunan ahşap ve betondan oluşan tarihi konak âtıl vaziyette duruyor.

Ayakta kalmakta zorlanan konak yoldan geçen mahalle sakinlerini endişelendiriyor. Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan konağın durumu her geçen gün kötüye gidiyor.

Mahalle sakinlerinden Ayhan sezer, “Bu bina aylardan beri bu durumda. Belediyeye haber verdik. Gelip ilgilenen yok. Bina yıkılıp illa birinin altında kalıp ölmesi mi gerekiyor. Bir an önce bu binanın onarılmasını istiyoruz. Mahallemizde büyük tehlike saçıyor. Arabalarımızı altına park edemiyoruz, korkuyoruz. Altından geçerken korkuyoruz.” Dedi.

Mahalle sakinlerinden Ahmet tunç ise “Bu binanın bu halde olduğunu belediyeye, vakıflara herkese bildirdik. Geçenlerde 2 kiremit düştü. Bu kiremitler bir çocuğun kafasına da düşebilirdi. Çoluk çocuk bu binanın altından geçerken korkuyoruz. Mahallede bu bina korku ve endişe yaratıyor.” Şeklinde konuştu. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN