• Haberler
  • Edirne
  • En güzel kareleri çekebilmek için birbiriyle yarıştılar, ödülleri kaptılar

En güzel kareleri çekebilmek için birbiriyle yarıştılar, ödülleri kaptılar

TED Edirne Koleji ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) işbirliği ile düzenlenen Gençler Türkiye Kupası Instagram Fotoğraf Yarışması sonuçları belli oldu. TED Edirne Koleji ve EFOD'un yaptığı değerlendirme sonucunda, yarışmada dereceye girenler belirlendi.

En güzel kareleri çekebilmek için birbiriyle yarıştılar, ödülleri kaptılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin ilk olimpik standartlardaki Meriç Nehri Kürek Parkuru Gençler Türkiye Kupası ile açılışını yaptı. Yarışmalara gelen kürek sporcuları parkura hayran kaldı. Kent için büyük öneme sahip bu yarışlar, fotoğraf sanatçılarından da yoğun ilgi gördü.

 TED Edirne Koleji ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD), Meriç Nehri'nde ilki gerçekleştirilen bu tarihi yarışların anısına fotoğraf yarışması düzenledi.

Geçtiğimiz haftalarda Edirne Valiliği ve TED Edirne Koleji destekleri ile Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenen yarışlar, hem sporcular hem de fotoğraf sanatçıları tarafından yoğun ilgi gördü. Sabahın erken saatlerinden itibaren Meriç Nehri'nde kurulan parkura gelen fotoğraf sanatçıları, sporcuların nehre inmesiyle birlikte en güzel fotoğraflar çekebilmek için yarışların yapıldığı 3 gün boyunca birbiriyle yarıştı.

Kürek sporcuları nehirde mücadele ederken, fotoğraf sanatçıları da en güzel kareleri çekebilmek için gün boyu ter döktü.

Fotoğraflar, jüri tarafından yarışma temasına uygunluk, yaratıcılık, anlatım gücü ve teknik kriterlere göre değerlendirildi. En fazla 5 eserle katılım sağlanan yarışma fotoğraf sanatçıları tarafından yoğun ilgi gördü.

Konusunda uzman jüri üyeleri TED Edirne Koleji Kurucusu ve Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, EFOD Başkanı Serdar İyiiz, Fotoğraf Sanatçısı Enver Şengül, Fotoğraf Sanatçısı Behiç Günalan ve TED Edirne Koleji Kurumsal İletişim Sorumlusu Haluk Çakır tarafından yapılan değerlendirme sonucu dereceye giren eser sahipleri ödüllerine kavuştu.

 TED Edirne Koleji ve EFOD’un yaptığı değerlendirme sonucunda Birincilik Ödülü Ergin Sincar, İkincilik ödülü Cüneyt Varna, Üçüncülük ve mansiyon Ödülü Nihal Döner, EFOD Özel Ödülü Müslüm Karadağ, TED Edirne Koleji Özel ve mansiyon Ödülü Sare Özlem Demir, Mansiyon Ödülü Turhan Ülgüdür, kazandı.

Yarışmada dereceye giren birinciye 10 bin lira, ikinciye 7 bin 500 lira, üçüncüye 5 bin lira, mansiyon ödülü kazanan 3 kişiye 2 bin 500 lira, TED Edirne Koleji Özel Ödülü olarak 2 bin 500 lira, Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) Özel Ödülü olarak 2 bin 500 lira verilecek. Haber Merkezi