• Haberler
  • Edirne
  • 'En Az Hasarla Çocuk Yetiştirmek' seminerine yoğun ilgi

'En Az Hasarla Çocuk Yetiştirmek' seminerine yoğun ilgi

Eğitimci, Biyolog Ve Sinirbilim Uzmanı Pгof. Dr. Sinan Canan, 'En Az Hasarla Çocuk Yetiştirmek' başlıklı konferans ile TED Edirne Koleji velileri ve öğretmenleri ile bir araya geldi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'En Az Hasarla Çocuk Yetiştirmek' seminerine yoğun ilgi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açık Beyin isimli bilimsel düşünce okulunun kurucusu Prof. Dr. Sinan Canan TED Edirne Koleji’nde konferans verdi. Dünya çapında üne sahip eğitimci, biyolog ve sinirbilim uzmanı Pгof. Dr. Sinan Canan TED Edirne Koleji velileri, öğretmenleri ve çalışanları ile bir araya geldi.

Prof. Dr. Canan’ın ‘En Az Hasarla Çocuk Yetiştirmek’ başlıklı konferans kolejin konferans salonunda gerçekleşti.

Konferansın öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Sinan Canan, “Son 7 yıldır 'Açık Beyin' adlı platformumda herkese beyin ve davranış bilimlerinin versiyonlarını anlatmaya çalışıyorum. Amacım bilim farkındalığı ile birlikte bugünün biliminden öğrendiğimizle hayatımızı daha güzel yapabilmek. Eğitimin geleneksel bazı yapılarından kaynaklı eksiklikler var onları da dışarıdan tamamlamaya çalışıyorum.” Dedi.

İnsanın biyolojik bir varlık olarak diğer canlılardan çok farklı olmadığını ifade eden Canan, “Temel olarak dünyada eğitim sistemi ile ilgili bitmeyen tartışmalar. Aynen sağlık, sosyal ve dijital alanda olduğu gibi… Bu yapısal uyumsuzluktan kaynaklı... Eğitim insanın gerçekten ihtiyacı ama acaba gerçekten böyle bir şeye mi ihtiyacımız var? Burada eksik veya hasar verebilecek olan konuları biz kendimiz nasıl onarabiliriz? Temelde insanların tamamına bu bilgiler ışığında harekete geçme ve kendi hayatlarını daha iyi yapabilme cesareti vermeye çalışıyorum. Denemediğimi anlatmıyorum. Şimdiye kadar çok güzel geri dönüşler de aldım. Okulların beni davet etmesi hoşuma gidiyor. Çünkü temelde eğitim sistemine baya eleştirel konuşuyoruz ama görüyorum ki eğitmenden, okul kurucusuna, veliden öğrenciye herkes aynı şeyden şikâyetçi.” Diye konuştu.

Konferansın ilk dakikalarında Prof. Dr. Canan kendi yaşam hikâyesinden kesitler sunarak çeşitli tavsiyelerde bulundu. Ardından katılımcılardan sorular alarak cevapladı.

Konferansın ardından TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba Prof. Dr. Sinan Canan’a hediye takdim etti. İba burada yaptığı konuşmada, "Velilerimiz ve eğitimcilerimizle birlikte Sinir Bilim Uzmanı Prof. Dr. Sinan Canan'ı ağırlamaktan onur ve gurur duyduk. Biz Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atarak kürek parkuru oluşturduk. Geçen hafta Avrupa Kürek Şampiyonası düzenlendi. Bu hafta sonu da Balkan Kürek Şampiyonası var. Sizin de söylediğiniz gibi insanları akademik süreçlerin dışına çıkartmaya çalışıyoruz.” Dedi.

TED Edirne Koleji Kurucusu ve Kürek Kulübü Başkanı İba konuşmasının ardından Sinir Bilim Uzmanı Prof. Dr. Sinan Canan'a kürek maketi hediye etti. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar