En anlamlı gösterim

Edirne Çocuk Hakları Derneği, çocuk haklarına farkındalık yaratmak ve çocukların bilinçlenmesini sağlamak amacıyla mahremiyet ve bedenin özel bölgelerine dair bilgilenmelerin bulunduğu kamu spotlarının ve '˜İşaret Diliyle Çocuk Hakları' kısa filminin gösterimini gerçekleştirdi. Kamu spotlarında dernek üyeleri, gönüllü akademisyenler ve çocuklar görev alırken önemli bir farkındalığa imza atıldı.

En anlamlı gösterim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Çocuk Hakları Derneği, dernek üyeleri, gönüllü akademisyenler ve çocukların katkılarıyla hazırladığı kamu spotları ve '˜İşaret Diliyle Çocuk Hakları' kısa filminin gösterimini gerçekleştirdi. Edirne Tabip Odası Lokali'nde düzenlenen gösterime Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediye Meclis Üyesi Filiz Gencan Akın, Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük, Edirne Çocuk Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Nebahat Çavuş ve yönetim kurulu üyeleri, akademisyenler ve çocuklar katıldılar.

                Mahremiyet ve bedenin özel bölgelerine dair bilgilendirmelerin bulunduğu kamu spotlarının gösterildiği etkinlikte ayrıca '˜İşaret diliyle çocuk hakları' kısa filminin de gösterimi gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşma yapan Edirne Çocuk Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Nebahat Çavuş, derneğin 11 Mayıs 2016 tarihinde kurulduğunu hatırlatırken; 'Edirne Çocuk Hakları Derneği, 11 Mayıs 2016 tarihinde Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi ile tüm devletlerce kabul edilen çocuk haklarının hayata geçmesinde katkı sunabilmek ve farkındalık oluşturabilmek amacıyla kurulmuştur. Kurulduğundan bu yana çocuk hakları ve refahını temel alan konferans, panel, okullarda etkinlikler yapan derneğimiz hedef kitlesini oluşturan çocuklara ve çocuklarla ilişkili yetişkinlere sanal medya ve dijital ortamdan ulaşmanın daha etkili olacağına karar vermiştir' ifadelerine yer verdi.

                Çavuş, konuşmasında derneğin hedefleri doğrultusunda hazırlanan kamu spotları ve kısa filmlerle ilgili bilgi verirken; 'Belirlenen hedef doğrultusunda dernek üyeleri, gönüllü akademisyenler ve çocuklarımızın da katkısı ile kamu spotları hazırladık. Bu spotlardan ilk ikisi mahremiyet ve bedenin özel bölgelerine dair bilgilendirmeyi esas alırken son kısa filmimiz '˜İşaret Diliyle Çocuk Hakları' oldu. İşaret dili ile çocuk haklarını anlatmayı amaçlamamız çocuk, engelli ve hak kavramlarını bir arada kullanarak farkındalık yaratmaktı' dedi.

Plaket verildi

                Derneğin tüm çocuklara yönelik bütüncül bir bakış açısı ile çalışmalar yaptığını belirten Çavuş; 'Her çocuk özel ve değerli olduğu için çocukların beraber yaşaması, eğitim ve sosyal alanları birlikte kullanma hakları olduğuna inanıyor; kaynaştırma amaçlı faaliyetleri yaygınlaştırmak istiyoruz. Derneğimize gönüllü olarak katkı yapan Fatih ÖK, Nur Yılmaz Erçin, Firdevs Selvili, Denizhan Kurt, Hülya Aykutlu Adalı'ya teşekkür ederken bu çalışmalarımızın kamu kurum ve kuruluşları, ilgili sivil toplum kuruluşları tarafından farkındalık ve eğitim amaçlı etkinliklerde materyal olarak yer verilmesi dileğimizdir' sözlerine yer verdi. Çavuş'un konuşmasının ardından kamu spotları ve kısa filmde görev alan isimlere plaket takdim edildi. 

Bakmadan Geçme