EKK'nın yeni yönetimi belli oldu

Edirne Kent Konseyi (EKK) Kadın Meclisi'nde yapılan 6'inci Olağan Seçimli Genel Kurulu sonucunda yeni yönetim belli oldu.

EKK'nın yeni yönetimi belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi 6’inci Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda yeni yönetim belli oldu.

Kadın Meclisi Mevcut Başkanı Sevim Karaman ve kadın meclisi üyelerinin katıldığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Seçime tek listeyle gidildi. Nurcan Pektaş başkanlığa, Necla Çöke ise başkan yardımcılığına seçildi. Yönetim kurulu asıl üyeliklerinde Ferda Erdoğan sekreter, Hacer Aydın Özek Sayman, Gizem Arı Güler üye, Gülşah Soyraç üye Sevim Karaman üye olarak yer aldı.

Yedek üyeler listesinde ise, Yurdanur Göktay, Hafize Belge, Şenay Salam, Nurten Şora, Seyhan Güzel, Pınar Ersaçmış ve Gülseren Şengül yer aldı.

Yeni Başkan Nurcan Pektaş, Kadına, sanata, doğaya üretime, eğitime değer veren bir toplumun temellerinin Mustafa Kemal Atatürk tarafından atıldığını ve ekibi ile birlikte kadınlar olarak bu görevi üstlendiklerini söyledi.

Pektaş, “ben değil biz” anlayışıyla yola çıktıklarını vurguladı.

Kadınların daha gür sesle haklarını savunabilmesi, şiddetin son bulması için çaba göstereceklerini ifade eden Pektaş, sürdürülebilir projeler üretmeyi hedeflediğini belirtti.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ