• Haberler
  • Edirne
  • Ekipler ramazan pidesinde etiket ve gramaj denetimi gerçekleştirdi

Ekipler ramazan pidesinde etiket ve gramaj denetimi gerçekleştirdi

11 ayın Sultanı Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi Ramazan pidesi satışının yapıldığı fırınlarda Ticaret İl Müdürlüğü ve zabıta ekipleri gramaj ve etiket denetimi gerçekleştirildi.

Ekipler ramazan pidesinde etiket ve gramaj denetimi gerçekleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ticaret İl Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri ramazan ayında iftar sofralarını süsleyen Ramazan pidesi üretimi yapan fırınlara yönelik denetim yapıldı. Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri etiket, zabıta ekipleri ise gramaj denetimi yaptı.
              Edirne'de daha önce 13 lira 50 kuruştan satılması planlanan 350 gramlık Ramazan pidesinin fiyatının kent merkezinde 12 TL,  ilçelerde ise 300 gram 10 TL olarak güncellenmişti. Fahiş fiyatın önüne geçmek amacıyla denetimlere başlayan ekipler, fırsatçılara geçit vermiyor.
              Edirne Ticaret İl Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentteki fırınları tek tek dolaşarak denetim gerçekleştirdi. Edirne'de 350 gram pide 12 TL'den satışa sunuluyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri pidenin gramajını tartarak kontrol ederken, Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ise fiyat tarifelerini kontrol etti. Denetimlerin Ramazan ayı boyunca devam edeceği bildirildi. Edirne merkezde 350 gram pide 12 TL, ilçelerde ise 300 gram pide 10 TL'den satışa sunuluyor.