Edirne Lisesi'nin yüz akı

Edirne Lisesi'nden 2 yıl önce mezun olan Cevat Çetin Meriç, üniversite yaşamını dört fakültenin yedi ayrı bölümünde öğrenim görerek sürdürüyor. Aynı dönem içinde 7 bölümde eğitim alan Çetin, bu hırsıyla çevresindekileri şaşırtıyor.

Edirne Lisesi'nin yüz akı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Lisesi'nden 2018 yılında mezun olan Cevat Mert Çetin, 2018-2019 ders yılında kayıt yaptırdığı İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Bilim Tarihi bölümünde okurken başka hangi bölümlerde okuyabilirim diye araştırma yaptı ve bugün dört ayrı üniversitenin yedi ayrı bölümünde öğrenim hayatına devam etmeye başladı.

2018 yılında Edirne Lisesi'nden mezun olan Cevat Mert Çetin, birinci tercih olarak seçtiği İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi bölümünü kazanarak öğrenimine başladı. Birinci yılın sonunda başka ne öğrenimi yapabilirim diye araştıran Meriç, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Latin Dili ve Edebiyatı'na, aynı fakültenin Prehistorya Bölümüne ve İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Coğrafya bölümüne başladı. Bu öğretim yılı da 'Artık bu kadar yeter' demeyen Çetin; Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı bölümüne, Erzurum Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji bölümüne ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Felsefe bölümü birinci sınıfına başladı. Çetin dört fakültenin yedi ayrı bölümünde öğrenim görüyor.

'ZORLUKLARI YENMEKTEN KEYİF ALIRIM'

Eğitim hayatı ile ilgili bilgiler veren Çetin; 'İlkokul çağlarında iken bilim tarihi okumaya karar vermiştim. Liseye başladığım yıllarda bu konuda daha kararlı oldum ve bilim tarihi konusunda birçok kitap okudum. Üniversite başvuruma birinci sıraya bilim tarihini yazdım ve kazandım. Şimdi aynı anda dört üniversitenin yedi ayrı bölümünde öğrenimime devam ediyorum. Biliyorum '˜Zor olmuyor mu' diyorsunuz. Ben zorlukları yenmekten keyif alırım' dedi.  Burs almasında destek olanları da unutmayan Çetin, 'Bu arada aracılığınızla üniversite eğitimim sürecinde verdikleri bursla beni destekleyen Edirne Lisesi Eğitim Vakfı'na (ELEV) da teşekkür ederim. Ben bütün bunları Üniversitede kariyer yapmak için yapıyorum ve başaracağıma da inanıyorum' ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

                                                                                                                                            

 

 

Bakmadan Geçme