Edirne ilk kez ev sahipliği yapıyor

Edirne'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Balkan Kürek Şampiyonası'nın açılış seremonisi yapıldı. Şampiyonaya 8 ülkeden yaklaşık 300'e yakın sporcu katılıyor.

Edirne ilk kez ev sahipliği yapıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin ev sahipliğinde Türkiye’nin ilk ve tek olimpiyat standartlarındaki parkuru Meriç Nehri’nde düzenlen Balkan Kürek Şampiyonası’nın açılış seremonisi gerçekleştirildi.

Meriç Nehri üzerine kurulan platform üzerinde gerçekleştirilen seremoni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Şampiyonaya katılan ülkelerin birer sporcusu seremonide yer aldı. Meriç Nehri’ne kurulu doğal kürek parkurunda sporcular tek çifte, İki çifte, iki tek, 4 tek, 4 çifte, 4 tek dümencili ve 8 tek dümencili kategorilerinde yarışacak.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk ise şampiyonada olağanüstü yarışların ve mücadelenin sahneleneceğini aktararak emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ertürk, sporcuların heyecanla şampiyonadaki yarışları beklediklerini ifade etti ve şunları kaydetti:

"Tüm sporcular heyecanla yarışları bekliyor. Bizlerde çok heyecanlıyız. Ben şampiyona için gelen tüm sporculara hoş geldiniz diyorum"

Balkan Kürek Birliği Genel Sekreteri Dorin Alupei ise geçen hafta Meriç Nehri’nde başarılı bir şampiyona gerçekleştiğini iletti.

Balkan Şampiyonası’nın da başarıyı daha üst seviyeye çıkarttığını vurgulayan Alupei, şampiyonaya katılan tüm sporculara başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Alupei şampiyona bayrağını Ertürk'e teslim etti. Haber Merkezi

HABER MERKEZİ