'Edirne Halkı Gerçekleri Biliyor'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, CHP Edirne Milletvekili Baran Yazgan'ın Kent Ormanı Millet Bahçesi projesine yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. İba, 'Kendi sorumluluk alanındaki meseleleri bile çözemeyenler, belediyenin sokak hayvanlarına bile bakamadığını unutarak halkı yanıltmaya çalışıyor' dedi.

'Edirne Halkı Gerçekleri Biliyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İba, Baran Yazgan'ın dile getirdiği "betonlaşma" iddialarının tamamen gerçek dışı olduğunu vurguladı. 2016 yılından bu yana Edirne Belediyesi’nin sorumluluğunda olan Kent Ormanı’ndaki mevcut beton alanın 1152 metrekare olduğunu hatırlatan İba, “Biz bu projede beton alanı 747 metrekareye düşürdük, yeşil alanları artırdık.” şeklinde konuştu.

KENDİ SORUNLARINI ÇÖZEMEYENLER, ANCAK ÇAMUR ATIYOR

İba, sadece Kent Ormanı konusunda değil, sokak hayvanlarına bile gereken özeni gösterilmediğini belirterek; "Edirne Belediyesi'nin sorumluluğunda olan kedi ve köpek evlerindeki hayvanların durumu içler acısı. Kendi yönetimlerindeki bu sorunu bile çözemeyenlerin, şimdi Millet Bahçesi projesine karşı çıkmaları tam bir çelişkidir” dedi.

EDİRNE HALKI GERÇEKLERİ BİLİYOR

İba, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Burası Edirne’nin hem geçmişi hem de geleceği ve aynı zaman da burası hepimizin çocukluğudur. Edirne halkı bilmiyor mu, sizin burasını yıllardır sahipsiz ve bakımsız bıraktığınızı. Edirneliler çok iyi biliyor, sizin Edirne Belediyesi olarak burayı çöp içinde bıraktığınızı, temizliğini bile yapmadığınızı. Biz ise elimizi taşın altına koyduk. Ne betonarme yapıları artırdık ne de çevreye zarar verdik. Bir tane bile ağaç kesmeden yürüyüş yolları, bisiklet yolları, engelli çocuklarımız için park alanları, hayvansever dostlarımız için de alanlar oluşturduk. Biz de bu şehirde yaşıyoruz ve sizin yapabileceğinizden ümidimizi kestiğimiz için harekete geçtik. Şimdi, buranın Kasım ayında açılacak olmasından duyduğunuz rahatsızlığı görüyoruz. Bu durumdan ötürü bir panik havasına kapıldınız. Yanan bitkilerin ve ağaçların sorumlusu da yine sizsiniz. Projeye açtığınız davalardan dolayı bu zararı siz verdiniz. Ancak tüm hızıyla devam eden çalışmalarımızla, Millet Bahçemizi Kasım ayında açacak ve burasını Edirne’nin cazibe merkezi haline getirmiş olacağız. Kendi başarısızlıklarınızın ortaya çıkmasından korktuğunuz için bu panik hali içindesiniz. Edirne halkı olarak bu gerçeği biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Belgin İba, projeyle birlikte Edirne’nin cazibe merkezi haline geleceğini ve alanın spor sahaları, uzun mesafeli bisiklet yolları, sosyal donatılar ve Meriç Nehri'yle entegre planlanan bölümleriyle halkın hizmetine sunulacağını belirtti. İba; “Edirne halkı müsterih olsun. AK Parti olarak verdiğimiz sözleri tutmaya devam edeceğiz. Edirne’yi daha yaşanabilir bir hale getirmek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz ve hepimizin ortak hayali olan yemyeşil Millet Bahçemize Kasım ayında kavuşacağız” dedi. Haber Merkezi