• Haberler
  • Edirne
  • Edirne, Gençler Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapacak

Edirne, Gençler Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapacak

Türkiye'nin ilk olimpik standartlardaki Meriç Nehri Kürek Parkuru, Gençler Türkiye Kupası yarışlarının ardından şimdi ise ikinci büyük organizasyonuna hazırlanıyor. Meriç Nehri'nde bir ilk yaşandığını söyleyen TED Edirne Koleji Kurucusu ve Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, Edirnelileri ve sporcuları 16-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek 'Gençler Türkiye Şampiyonası'na davet etti.

Edirne, Gençler Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından gerçekleştirilen 'Gençler Türkiye Şampiyonası', 16-18 Ağustos tarihlerinde Meriç Nehri'ndeki doğal parkurda yapılacak.

12-14 Temmuz tarihlerinde Meriç Nehri’nde gerçekleştirilen Gençler Türkiye Kupası kürek yarışları ile ilk kez resmi bir kürek organizasyona ev sahipliği yapan Edirne, kürek sporunun başkenti olma yolunda hızla ilerliyor.

Edirne, Gençler Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapacak

Edirne'de Meriç Nehri'nde Temmuz ayında Gençler Türkiye Kupası ve Master yarışları ile başlayan kürek serüveni,  16-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek Türkiye Kürek Federasyonu Gençler Türkiye Şampiyonası ile devam edecek.

Edirne Valiliği ve TED Edirne Koleji Kürek Kulübü işbirliğinde, kentin en önemli su kaynaklarından birisi olan Meriç Nehri'nde oluşturulan 2 kilometrelik doğal parkur, kısa sürede kürek sporcularının ilgi odağı haline geldi.Kürek sporunun başkenti olma yolunda hızla ilerleyen Edirne, düzenlenen şampiyonalarla birçok kürek sporcusu,aileleri ve antrenörleri ağırlıyor.

Edirne, Gençler Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapacak

"Kürek sporcularının yönünü Edirne'ye çekmeyi başardık"

Edirne, Gençler Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapacak

Yıllar önce bir hayal ile çıktıkları yolda büyük başarı elde ettiklerini ve kurulan doğal parkur ile kürek sporcularının yönünü Edirne'ye çekmeyi başardıklarını söyleyen Nesim İba, "Gençler Türkiye Kürek Kupasını başarıyla gerçekleştirdik. Kente gelen sporcular Meriç Nehri'ndeki doğal parkura hayran kaldılar. Şimdi sırada 16-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonası var. İnşallah onda da yoğun bir katılım olmasını bekliyoruz. Bu vesileyle tüm sporcularımızı bu doğal parkurda kürek çekmeye davet ediyoruz" dedi.

Meriç Nehri'ni kürek sporu ile turizme kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten İba, oluşturulan doğal parkurun U-23 Avrupa Şampiyonası ve daha birçok ulusal ve uluslar arası organizasyona ev sahipliği yapacağını aktardı.

U23 Avrupa Şampiyonası'nın da Eylül ayında yine Edirne'nin ev sahipliğinde yapılacağını söyleyen İba, tüm kürek sporcularını bu güzel atmosfere beklediklerini aktardı.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ