• Haberler
  • Edirne
  • Edirne ekiplerinden yangın söndürme çalışmalarına destek

Edirne ekiplerinden yangın söndürme çalışmalarına destek

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde tarım arazisinde çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangına hem havadan hem de karadan hızlı şekilde müdahale edildi. Çeşitli bölgelerden ekipler yangın alanına sevk edilirken, Edirne'den de 50'yi aşkın personel desteğe gitti.

Edirne ekiplerinden yangın söndürme çalışmalarına destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çanakkale'de 575 hektar alanı etkileyen orman yangınına müdahale çalışmalarına Edirne’den 50’yi personel destek verdi.

Eceabat İlçesi Kumköy mevkisinde anız yakılması sonucu başlayan yangın çam ormanlarına sıçramıştı. Yangın nedeniyle Küçükanafartalar ve Büyükanafartalar köyleri tahliye edilmişti.  Yangınla mücadeleye çevre illerden birçok kurum ve kuruluş destek verdi. Edirne'den de 50'yi aşkın personel yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye gitti.

AFAD, Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği Edirne Ekibi, Edirne Orman Genel Müdürlüğü, Keşan İtfaiyesi, Uzunköprü İtfaiyesi, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi personelleri bölgede çeşitli görevler üstlendi.

Zaman zaman rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına Edirne’den giden ekipler de müdahale etti. Yangın yoğun mücadele sonucunda 24 saat sonra kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Edirne’den bölgeye destek vermek amacıyla giden ekiplerin bir kısmı dönerken bir kısmı ise tedbir amaçlı bekletiliyor. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ