• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'den Pakistan'a yardım tırı dualarla uğurlandı

Edirne'den Pakistan'a yardım tırı dualarla uğurlandı

Edirne'de, sel felaketi nedeniyle zor günler yaşayan Pakistanlılar için hazırlanan gıda malzemesi yüklü yardım tırı dualarla uğurlandı.

Edirne'den Pakistan'a yardım tırı dualarla uğurlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et



Edirne Valiliği koordinesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD), sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla hazırlanan bin gıda kolisi, ekiplerce tıra yüklendi.Gıda ve temizlik ürünleri yüklü tır törenle yola çıktı.Pakistan'da yüzyılın sel felaketlerinden birinin yaşandığını dile getiren Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, selin çok ciddi bir tahribata yol açtığını söyledi.

İçişleri Bakanlığı'nın, AFAD Başkanlığının öncülüğünde bir yardım kampanyası başlatıldığını ifade eden Vali Kırbıyık, Pakistan ve Türkiye halkları arasında tarihsel kuvvetli bağlar var. Biz ne zaman zora ve dara düşsek Pakistan halkı yanımızda olmuştur, Kurtuluş Savaşı örneğinde olduğu gibi. İlimizden de bugün ilgili odalarımızın koordinasyonunda Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Ticaret Borsası, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, İpsala Ticaret Borsası ve Trakya Birlik'in katkılarıyla yaklaşık bin gıda kolisi hazırlandı." Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yardım tırı dualarla yola çıktı.Uğurlama programına Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Edirne AFAD İl Müdürü Ali Altındal, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Recep Zıpkınkurt, AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Aydoğan Akıncı, Edirne İl Müftüsü Alettin Bozkurt, oda ve borsa başkanları ve AFAD personeli de katıldı.

Kumru Öngün