• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'deki Filistinli öğrenciler aileleri için endişeleniyor

Edirne'deki Filistinli öğrenciler aileleri için endişeleniyor

Edirne'de üniversite eğitimi gören Filistinli öğrenciler, İsrail'in saldırıları altında yaşam mücadelesi veren ailelerinin hayatlarından endişe ediyor.

Edirne'deki Filistinli öğrenciler aileleri için endişeleniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları sürüyor. Edirne’de öğrenim gören Filistinli öğrenciler İsrail’in saldırıları altında hayatta kalma mücadelesi veren aileleri için endişeleniyor.

Üniversiteli öğrenciler aileleriyle günde 1 kez kısa mesajla iletişim kurabiliyor ve dünyanın kendilerini yalnız bıraktığını düşünüyorlar.

Öğrencilerin anne ve babaları İsrail’in saldırıları altında yaşam mücadelesi veriyor, her gün haber almak için endişe içinde bekliyor

Üniversite Öğrencisi Nadin Nassar, İsrail’in yıllardır Filistinlilere yönelik saldırıları sürdürdüğünü fakat bu kez soykırım seviyesinde müdahalelerin söz konusu olduğunu söyledi.

Saldırıları merak ve korku içinde takip ettiklerini belirten Nassar, “İsrail’in saldırıları sonrası ailelerimizden haber almakta zorlanıyoruz. İnsan haklarına aykırı bir şekilde yardımların Filistin’e girişlerini engelliyorlar. Telefon ve internet hizmetlerini kesiyorlar. Bizler burada merak içinde bekliyoruz. Çoğu zaman haberleri izliyoruz ama onları da korkarak izliyoruz. Müslüman ülkelerin Filistin’deki duruma tepkilerini yetersiz buluyoruz. Daha çok destek ve yardım gerekiyor.” dedi.

Üniversite Öğrencisi Fayimah Algarousha ise ailelerinden günde bir kez bazense iki günde bir kez haber aldıklarını dile getirdi.

Algarousha, internet ve telefon hizmetlerinin İsrail tarafından kesildiğini vurguladı ve şöyle devam etti:

“Ailemin yaşadığı mahallede bir arkadaşımız günde bir kez bizlere ulaşarak son durumu aktarıyor. Yaşamını yitirenler, yaralı olanlar hakkında bizlere bilgi veriyor. Ailemizin durumu hakkında endişeleniyoruz ama İsrail’e karşı dik durmaya da devam etmek zorundayız. Yıllardır gördüğümüz zulme tepkisiz kalan dünya ülkeleri vahşeti görmezden geliyor. Onlardan yardım istemiyoruz. Bizler sadece haklı olduğumuz davamızın devam etmesini ve hakkımızı istiyoruz.”

Üniversite Öğrencisi Hind Algarousha da Filistin’de yaşananların dünya gündemine farklı bir şekilde aktarıldığını söyledi.

Dünyadaki algının Filistin’in suçlu olduğu yönünde olduğunu fakat durumun tam tersi bir şekilde yaşandığını ifade eden Algrousha, kendilerinin yıllardır Mescid-i Aksa’ya Filistinli olduklarını için giremediğinden bahsetti.

Üniversite Öğrencisi İzzettin Shoubash ise müslüman ülkelere seslenerek daha fazla destek istedi.

Shoubash, Filistin’deki insanların daha fazla yardıma ihtiyacı olduğunu belirtti. 

KUMRU ÖNGÜN