Edirne'de yeni Adli Yıl için tören düzenlendi

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca yeni Adli Yıl'ın başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Edirne'de yeni Adli Yıl için tören düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

Törende, Cumhuriyet Başsavcılığı, Edirne Barosu ve İdare Mahkemesi Başkanlığı Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Programda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak yaptığı konuşmada, yeni Adli Yıl'ın hayırlı olmasını diledi.

Yeni Adli Yıl'da aynı ciddiyet ve gayretle çalışmaların süreceğini belirten Çakmak, "Edirne Adliyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda etkin, tarafsız, verimli ve hızlı bir şekilde adli işlemlerin yerine getirilebilmesi için çalışacağız. Bunun için tüm paydaşlarla gösterdiğimiz gayret aynı ciddiyetle devam edecek. Geçen yıl verimli bir adli yıl geçirdiğimizi düşünüyorum. Bu yıl daha da iyi olacağını umut ediyorum." dedi.

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde oradaki meslektaşları ve vatandaşların yanında olmaya gayret gösterdiklerini hatırlatan Başsavcı Çakmak, arama kurtarma ve yargı faaliyetlerinde görev alan ekibin güzel bir dayanışma örneği gösterdiğini söyledi.

Edirne Barosu Başkan Vekili Aygün Ulubey Ergüden de günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ergüden, avukatlık mesleğine saygı gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Düzenlenen tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN