Edirne'de turist sayısının artması bekleniyor

Edirne'de geçtiğimiz aylarda festivaller dolasıyla turist yoğunluğu yaşandı. Festivallerin sona ermesiyle Edirne sakin günlerine geri döndü.

Edirne'de turist sayısının artması bekleniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de geçtiğimiz günlerde ardı ardına gelen festivaller yoğunluk oluşturdu. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, kentte festivallerin bitmesi, vatandaşların sahil kasabalarına gitmesi şehrin boş kalmasına sebep oldu. Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz Bulgar müşteri sayısının yok denecek kadar azalmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Sınır kapılarındaki yoğunluk ve sıcak havalar nedeniyle Bulgar turistler rota değiştirdi. Konuyla ilgili konuşan Cingöz, Edirne’ye alışverişe gelen Bulgar turist sayısının Eylül ayında yeniden artmasını beklediklerini belirtti.

Mayıs ayında kentteki festivallerin ardından, Temmuz’da gerçekleştirilen Kırkpınar’ın da bittiğini ve bu sebeple kentin boş kaldığını ifade eden Cingöz, "Öğrenciler tatile gitti, Edirneli vatandaşlar da yazlıklarına kaçtı. Bu yüzden kentte kimse kalmadı. Birçok vatandaş da sıcak havanı etkisi ile dışarıya çıkmıyor. Esnafın umudu Bulgar turistler ve gurbetçiler oluyor. Gurbetçiler eskisi kadar kent merkezine uğrayıp alışveriş yapmıyor. Bulgar turistler de sınır kapısında yoğunluk olduğunu düşünüyor ve tatil bölgelerine gidiyor. Bu yüzden esnaf da umduğunu bulamıyor" Sözlerine değindi.

Fahiş fiyat uygulanmaması konusunda esnafa çağrıda bulunan Cingöz, “Alışveriş açısından sadece gurbetçiler ve yerli müşteriler kaldı. Onlara iyi davranın, kaliteli hizmet verip kaliteli ürün satın ki memnun kalsınlar bir dahaki seneye de sadece kendileri değil, eşine dostuna da tavsiyede bulunsunlar. Ne kadar fazla gurbetçi gelirse esnaflar için de o kadar avantajlı bir dönem olur.  Tatil dönemi olduğu için yabancı müşterilerde de azalma var. Eylül ayı gibi normale dönmesini bekliyoruz" sözlerini ekledi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN