• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'de Örtü Altı Üretim alanları genişliyor

Edirne'de Örtü Altı Üretim alanları genişliyor

Edirne Örtü Altı Üretim Alanlarının Revizyonu Projesi' adı altında, Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Edirne İl Özel İdaresi iş birliğiyle yürütülen çalışmalar çerçevesinde sera naylon dağıtımı ve kurulumu gerçekleştiriliyor.

Edirne'de Örtü Altı Üretim alanları genişliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Edirne İl Özel İdaresi iş birliği ile sera naylonlarının dağıtımı ve kurulumu sürüyor. Projenin amacının, Edirne'de örtü altı tarımın geliştirilmesi ve modernize edilmesi yoluyla verimliliği artırmak ve bölge ekonomisine katkıda bulunmak olduğu belirtildi.
 Örtü altı üretim alanları, açık alanda yetiştirilen ürünlere göre daha fazla ürün elde edilmesini sağlayan ve aynı zamanda iklim koşullarının etkilerinden bağımsız olarak yılın her ayında taze sebze ve meyve üretme imkanı sunacak.
 Projenin sadece bölgeye değil aynı zamanda ülke tarımına da önemli katma değer aktarıldı.
 Proje kapsamında dağıtılan sera naylonları ve kurulan örtü altı üretim alanları, Edirne'nin tarım potansiyelini artırarak daha sürdürülebilir bir tarım sektörüne katkı sağlayacak. Projenin üreticilerin gelirlerini artırması ve bölge ekonomisini canlandırması bekleniyor. 

Fahrettin Baydar