• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'de Muharrem Ayı dolayısıyla aşure dağıtıldı

Edirne'de Muharrem Ayı dolayısıyla aşure dağıtıldı

Muharrem Ayı'nın bir geleneği olan, bereket, paylaşma, birlik ve beraberliğin simgesi aşurenin zamanı geldi. Edirne Valiliği öncülüğünde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlileri tarafından vatandaşlara aşure ikramı yapıldı.

Edirne'de Muharrem Ayı dolayısıyla aşure dağıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aşevi'nde hazırlanan aşureler, Saraçlar Caddesi'nde vatandaşlara dağıtıldı. Vakfın Aşevi'nde pişirilen aşure, vatandaşlara ikram edilmek üzere paketlendi.

Edirne Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar, İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Tezcan Fidan, İŞKUR İl Müdürü Şengül Çildam, Defterdar Hüseyin Savak ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevellit heyetinden üyeler de aşure dağıtım etkinliğinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden vatandaşlar, Saraçlar Caddesi'nde açılan standın önünde aşure almak için sıraya girdi.

"AŞURE SEVİYORUZ, ETKİNLİKTE ÇOK GÜZEL"

Aşure dağıtıldığını gördüğünü ve sıraya girdiğini söyleyen Vatandaşlardan Nazmiye Çapan,  “Muharrem ayındayız. Aşure seviyoruz, etkinlikte çok güzel. Bizde evlerimizde aşure yapıyoruz. Ama böyle etkinlik yapılması ve vatandaşlara dağıtılması da güzel. Aşure ikramını gördük bizlerde aldık. Edirne Valiliği’ne aşure dağıtımı için teşekkür ederiz. Muharrem Ayı hayırlara vesile olsun” dedi.

Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlenen bu etkinliğin çok anlamlı olduğunu söyleyen Vatandaşlardan Türkan Ata, etkinliği düzenleyen tüm kurumlara teşekkür etti.  Ebru Yıldız Günenç