• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'de gerçekleştirilen operasyonlarda 99 düzensiz göçmen yakalandı

Edirne'de gerçekleştirilen operasyonlarda 99 düzensiz göçmen yakalandı

Türkiye genelinde düzensiz göçmen mücadelesi kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar, Edirne'de de hız kesmeden devam ediyor. Hudut kapıları ve sınır hatlarında güvenlik güçleri tarafından artırılan denetimler sonucunda, yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yapan 99 düzensiz göçmen yakalandı.

Edirne'de gerçekleştirilen operasyonlarda 99 düzensiz göçmen yakalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Selimiye Polis Merkezi Amirliği ve Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda 20 düzensiz göçmen yakalandı. Polis merkezindeki işlemlerin ardından, kimlikleri tespit edilen düzensiz göçmenler Edirne İl Göç İdaresi'ne teslim edilerek sınır dışı edilecek.

Öte yandan, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de 1. derecede askeri yasak bölgede yapılan operasyonda 79 düzensiz göçmeni yakaladı. Bu göçmenlerin Suriye, Afganistan, Irak, Eritre, Bangladeş ve Fas uyruklu olduğu belirtildi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından, söz konusu göçmenler de Edirne İl Göç İdaresi'ne gönderilecek.

Son olarak, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı hudut birliği ve jandarma ekiplerinin yaptığı başka bir operasyonda ise Meriç ilçesindeki 1. derece askeri yasak bölgede 40 düzensiz göçmen yakalandı. 

KUMRU ÖNGÜN