• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'de 'Dünya Astsubaylar Günü' törenle kutlandı

Edirne'de 'Dünya Astsubaylar Günü' törenle kutlandı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne İl Başkanlığı tarafından TEMAD'ın 39'uncu kuruluş yıldönümü ve Astsubaylar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Edirne'de 'Dünya Astsubaylar Günü' törenle kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'nin  39’uncu kuruluş yıldönümü ve 17 Ekim  Dünya Astsubaylar Günü törenle kutlandı. Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen tören çelenk sunumu ile başladı.

Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

39’uncu kuruluş yıldönümünü kutladıkları TEMAD'ın Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan emekli olmuş astsubaylar ve ailelerinden oluşan, özel kanun hükümlerine göre kurulmuş, kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu aktaran Bildiş, TEMAD’ın 39’uncu kuruluş yıldönümü ve Astsubaylar Günü’nü kutladı.

"Özlük hakkı taahhütlerimizle ilgili çalışmaların tamamlanmasını umuyoruz"

TEMAD’ın Türkiye genelinde 100 şubeye ulaştığını belirten Bildiş, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya devam edecektir. Zor ama onurlu bir gençlik yaşamış olan sizlerin, emeklilik dönemindeki sıkıntılarınızı bir nebze hafifletecek olan özlük hakkı taahhütlerimiz ile ilgili çalışmaların bir an önce tamamlanması en büyük temennimizdir” ifadelerine yer verdi.

"17 Ekim'de Atamızın huzurunda olacağız"

17 Ekim tarihinde Ankara' da Atatürk'ün huzurunda yapılacak olan kutlamalara katılacaklarından dolayı, Edirne' deki kutlamaları öne aldıklarını söyleyen Bildiş,  "Bugün sizlerdeki bu coşkuyu gördükten sonra Ankara'ya bir an önce ulaşıp, Atamızın huzurunda serhat şehrimiz Edirne'yi temsil ediyor olmanın onurunu yasamak için sabırsızlanıyorum. Çünkü TEMAD Edirne sürekli adından övgüyle bahsettirmeyi basarmış bir ailedir. Bütün bu övgüleri hak ettiğine inandığım bu büyük ailenin bir mensubu ve temsilcisi olmak en büyük mutluluk kaynağımızdır. Bugün Türkiye genelinde 100 şubeye ulaşmış ve büyümeye devam eden TEMAD, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya ve kamu yararına çalışan bir sivil toplum kurulusu olmanın sorumluluğunu yerine getirmeye devam edecektir. Bünyemizde bulunan her uzmanlık dalında yetişmiş emekli insan kaynağımızı toplumum ihtiyaç duyduğu her alanda kullanmaya istekli ve hazırız” şeklinde konuştu.

"Her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısındayız"

Türk milleti ve ordusunun her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında olduğunu vurgulayan Bildiş,

“Yakın coğrafyamızda süregelen güçlünün zayıfı, haksızın haklıyı ezdiği orantısız savaşlar, bizleri derinden üzmektedir. Günümüz modern dünyasında doğa, çevre ve hayvan haklarındaki gelişmeler ve söylemler bizleri umutlandırırken; bunların aksine bazı egemen güçlerin kendi çıkarları söz konusu olduğunda yaşama, barınma ve gıda gibi insanların en temel haklarını görmezden gelerek kan dökmeleri, bizleri endişelendirmektedir. Yakın coğrafyamızdaki savaşlardan en çok mağdur olan sivil halk ve çocukların akıttıkları gözyaşı ve kanın bir an önce son bulmasını diliyoruz. Ne mutlu ki bu aziz millet ve mensubu olmaktan her zaman övündüğümüz ordumuzun adı hiçbir zaman insanlık suçu ile anılmamıştır. Ne yazıktır ki zaman zaman ordumuz ve milletimiz hakkında yapılan asılsız itham ve iftiralar da bizleri derinden üzmektedir. Bu tür gerçek dışı ithamların her zaman karşısında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Tarihte Türk adı var olduğu günden bu güne kutsal değerlerimiz uğruna canini feda etmiş bütün şehitlerimize ve Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete uğurladığımız gazilerimize ve üyelerimize Yüce Allah'tan rahmet, hayatta olanlara uzun ömürler diliyorum Ne mutlu astsubaylık gibi onurlu bir mesleği seçenlere, Ne mutlu ettiği yemine sadik kalanlara, Ne mutlu Türküm diyene” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Bildiş, konuşmasının ardından Türk bayrağını öperek bisiklet grubu ve diğer bisikletçiler adına Nevzat Çakmaklı'ya teslim etti.

Atatürk anıtında düzenlenen törene TEMAD Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş ve yönetim kurulu üyeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Başkanı Ahmet İsmailoğlu, kentteki bisiklet kulüplerinin temsilcileri ve TEMAD üyeleri katıldı.

Atatürk anıtında başlayan törenler, Şehitlere Saygı Bisiklet Turu ve Asker Hastanesi Şehitliği’nde düzenlenen program ile devam etti.

Törenin sona ermesinin ardından katılımcılar ve bisiklet kulüpleri, Edirne Belediye Bandosu’nun marşları eşliğinde Saraçlar Caddesi’nde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yürüyüşün ardından bisiklet kulüpleri, Şehitler Saygı Bisiklet Turu’nu başlattı. Katılımcıların alkışları ve Türk bayraklarının eşliğinde başlayan tur, Asker Hastanesi Şehitliği’nde son buldu.

Asker Hastanesi Şehitliği’ndeki programda ise saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Şehitler için yapılan duaların ardından bisiklet kulübü temsilcileri Bildiş’ten teslim aldıkları Türk bayrağını şehitlikte göndere çektiler.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ