• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'de bisikletliler artan bisiklet kazalarına dikkat çekti

Edirne'de bisikletliler artan bisiklet kazalarına dikkat çekti

      Edirne'de toplanan bisiklet kulüp ve derneklerinin üyeleri yaşanan bisiklet kazalarına dikkat çekmek amacıyla yürüyüş yaptı.

Edirne'de bisikletliler artan bisiklet kazalarına dikkat çekti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Bisiklet kulübü ve derneklerinin üyeleri Fatih Mahallesi’nden yola çıkarak Selimiye Meydanı’na yürüyüş yaptı.
                Yaklaşık 50 bisikletçinin katıldığı yürüyüş Selimiye Meydanı’nda sona erdi. Meydanda toplanan bisikletçiler "bisikletime çarparsan ölürüm", "trafikte biz de varız" sloganları attı.
                Edirne Bisiklet Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Kurt, Türkiye’nin birçok yerinde bisiklet kazalarının gerçekleştiğini ve bunların büyük bir bölümünün ölümlü kazalar olduğunu söyledi.
                Kentte bazı kazaların yaşandığını fakat Edirneli sürücülerin bisikletlilere anlayışlı yaklaştığını dile getiren Kurt, "Bizler de kaskımızı takarak, araçlarla mesafemizi koruyarak sürüşlerimizi yapıyoruz. Tüm kulüplerimize düzenledikleri etkinliklerde şerit kapatarak gitmelerini söylüyoruz, sürücülerden de buna gereken hassasiyeti göstermelerini istiyoruz. Çünkü ilimizde bisikletlilere ayrılmış bir yol söz konusu değil.” dedi.
                Son dönemde yaşanan birçok kazada bisikletlinin yaşamını yitirdiğini ifade eden Kurt, bisikletlilerin kendilerini koruyacak bir kaportası ya da mekanizması olmadığına aktardı.
                Bisikletliye dokunulduğu anda ölüm riskinin oluştuğunu belirten Kurt, “Sürücüler bu konuda gerekli hassasiyeti göstersinler. İlimize dışarıdan gelen sürücülerin hız limitlerine uymalarını, bisikletlilere gereken saygıyı göstermelerini bekliyoruz." dedi.

 

HABER MERKEZİ