Edirne'de Bayram Öncesi Fiyat ve Etiket Denetimi

Edirne'de Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik işletmelerde kapsamlı fiyat ve etiket denetimi gerçekleştirdi.

Edirne'de Bayram Öncesi Fiyat ve Etiket Denetimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayramı fırsata çevirmek isteyenlerin vatandaşı mağdur etmesini engellemek amacıyla, özellikle marketler, alışveriş merkezleri, gıda ve bayramlık ürün satan perakende işletmeler ile semt pazarlarında denetimler yoğunlaştırıldı.

Kentin en işlek noktalarından biri olan Saraçlar Caddesi'ndeki işletmelerde denetim yapan Edirne Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, kontroller sırasında kurallara uymadığı tespit edilen işletmelere cezai işlem uyguladı.

Denetimlerde, özellikle temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik etiketler detaylı bir şekilde incelendi. Ürünlerin etiket ve kasa fiyatları arasındaki farklar kontrol edildi, etiketlerdeki ürün fiyatlarının son değişim tarihleri ile önceki fiyatları karşılaştırıldı. Ayrıca, fiyat tarifelerinin görünür yerlerde olup olmadığı da denetlendi.

Denetimlerin bayram öncesinde ve sonrasında artarak devam edeceği bildirildi.

Sektörlerde bu tip denetimlerin olmasını gönülden dilediklerini belirten bir Mağaza sorumlusu Selim Doğru Güven, "Merdiven altı üretimler, ruhsatsız işyerleri ve kalitesiz ürünlerin önüne geçilmesi gerekiyor. Bizler çok önem veriyoruz ve bu tip denetimleri destekliyoruz " dedi. Dilek Şahin