• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'de 3 esnaf KoopBakkal için başvuruda bulundu

Edirne'de 3 esnaf KoopBakkal için başvuruda bulundu

   Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarında satılan ürünlerin mahalle bakkallarında satılması projesi Edirne'de de uygulanmaya başlayacak. Kooperatiflerden bir yetkilinin geçtiğimiz günlerde kendilerini ziyaret ettiğini söyleyen Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, kentte 3 esnafın girişimde bulunduğunu ve başvuru yapanların 15 gün içerisinde KoopBakkal reyonlarının düzenlenip, satışa başlayabileceklerini ifade etti.

Edirne'de 3 esnaf KoopBakkal için başvuruda bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

             

                Proje çerçevesinde Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde satılan un, şeker yağ gibi temel gıda ürünleri başta olmak üzere 132 ürün, bundan böyle mahalle bakkallarında da satılabilecek.

                               Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, "Daha önceki bildirimlerde dediğimiz gibi Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerindeki sistemin bakkal ile ortak bir çalışma yürüteceğini aktarmıştık. Edirne'de de depolarını hazırlayıp KoopBakkal şubelerinde de mal vermeye başlayacaklarını belirttiler. Kooperatiflerden bir yetkili geçtiğimiz günlerde odamızı ziyaret etti. Müracaat eden arkadaşlarımıza 15 gün içerisinde KoopBakkal reyonları düzenlenip, satış yapılabileceğini belirtti.Bizim üyelerimize bunu söylemesi üzerine Edirne'de 3 arkadaşımız girişimde bulundu. Bu arkadaşlarımızın iş yerleri KoopBakkal satış noktası haline getirilecek. Bu anlamda da çalışmalar devam ediyor. Eğer bu KoopBakkal satış noktası olmak isteyen arkadaşlarımız var ise odamıza gelerek bilgi alabilirler. Müracaatlarını yaparak, iş yerlerinin bir noktasında ürünleri satışa çıkarabilir. Marketlerde bulunan ürünlerin aynısını aynı fiyata dükkanlarında satabilecekler”şeklinde açıklamada bulundu.

                Tarım Kredi Kooperatiflerindeki marketlerde yer alan ürünlerin aynı fiyatıyla bakkallarda satılabileceğini belirten Yaşagör, Vatandaşların marketlere gitmeden de bakkallardan bu ürünleri temin edebileceğini aktardı.

                Edirne'de de talep eden mahalle bakkalların bundan böyle 'koop bakkal' yani bakkal kooperatifi oluyor. Proje ile Tarım Kredi Kooperatifi mağazalarında satılan ürünler mahalle bakkallarında satılacak. Bu uygulama ile vatandaşın ucuz ürüne daha kolay erişebilmesi hedefleniyor.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ