Edirne'de 2 anne İsrail ürünlerini boykot etti

Edirne Saraçlar Caddesinde İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösteren iki anne İsrail ürünlerini protesto etti.

Edirne'de 2 anne İsrail ürünlerini boykot etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazze’de yaşanan insanlık suçuna tepki gösteren iki anne çocuklarıyla beraber İsrail ürünlerini boykot etti.

Farkındalık oluşturmak için burada olduklarını söyleyen Meryem Demir, “Hayatını kaybeden insanların sesi olmak ve farkındalık oluşturmak adına buradayız.” Şeklinde konuştu.

Başka ülkede de olsa öldürülenin insan çocuğu olduğunun altını çizen Demir, “Dün dünya çocuk hakları günüydü fakat Filistin’de çocuklar katledilmekte. İnsanların örf, dil, din ayrımı gözetmeksizin biz bu hareketi başlattık.  Bu olay baka ülkelerde de olsa öldürülen insan çocuğudur. Çocuk her yerde çocuktur. Biz bu anlayıştan hareketle broşürleri dağıtmaya karar verdik.  Bu son olan olaylardan ötürü artık geceleri uyuyamamaya ve yediğimiz yemeklerden zevk almamaya başladık.” Şeklinde konuştu.

Demir, Filistin’de kendi çocuğunun da olabileceğini bu yüzden protesto gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Protestoya çocuklarıyla birlikte geldiklerini ifade eden Demir, çocuklarının bilinçlenmesi için yanında getirdiğini vurguladı.

“Ölen çocukları gördüğümüzde harekete geçmiyorsak asıl ölü olan bizleriz”

Filistin’deki çocukların yaşama hakkından mahrum olduklarını belirten Demir, “Biz insanlık adına bir hareket başlatıyoruz.  Biz ölen çocukları gördüğümüzde harekete geçmiyorsak asıl ölü olan bizleriz.  Benim kızımın karnı ağrıdığında hemen hastaneye götürüyoruz,  bu hepimizin evlatları için geçerli. Hemen tedavi ettirmek için koşuşturuyoruz.  Ama orada olan çocuklar yaşama hakkından bile mahrum bırakılıp canice katlediliyor. Anne olmamızdan dolayı bu canice yapılan katliam bizi harekete geçirdi. Empati kurmaya çalıştık. Yarın benim çocuğumun başına da gelebilir. Vatandaşların çoğu bu duruma olumlu tepki veriyor.” Dedi.

 

Fahrettin Baydar