Edirne'de 19 Mayıs Coşkusu

Edirne'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Edirne'de 19 Mayıs Coşkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de 7’den 70’e bayrağını alan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren kutlamaların yapıldığı alanlara koştu.

Etkinlikler kapsamında Gençlik Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kentteki 25 Kasım Stadyumu önünde bir araya gelen kortej, bando eşliğinde Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören, Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak,“19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletinin bağımsızlık inancından aldığı güçle işgal kuvvetlerini topraklarımızdan söküp atmak için başlattığı direnişin ilk adımıdır. Türk Milletinin emperyalist güçlere karşı birlik ve beraberlik içinde, zulme boyun eğmeyeceğini haykırarak, tarihin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından birini yazmaya başladığı gündür.” Dedi.

Ak, aziz milletin savaşı boyunca azim, cesaret, kararlılık ve inancını muhafaza ederek her türlü zorluğa göğüs gerdiğini ve canı pahasına vatanı ile bayrağını koruduğunu belirtti.

Ak, kahraman milletin küçük bir toprak parçasına sıkıştırma planlarını sonuçsuz kaldığı gibi verilen büyük mücadele ile dünyada ezilen milletlere örnek olduğunu dile getirdi.

Ecdadın istiklali ve istikbali uğrunda sergilediği kahramanlıkları gelecek nesillere aktarmanın en önemli vazife olduğunu belirten Ak, “ecdadımızın istiklali ve istikbali uğrunda sergilediği kahramanlıkları gelecek nesillere aktarmak en önemli vazifemizdir. Milletimiz sizden ecdadımızdan teslim aldığımız kutlu emanetlere sahip çıkmanızı bekliyor. Milli değerlere bağlı, evrensel değerlerle barışık ve geleceğe güvenle bakarak yetişmeniz, 19 Mayıs ruhunu anlamanız ve benimsemeniz geleceğimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın da belirttiği gibi; "gençlerimiz, vizyon, hedef ve değerlerimize sahip çıkarak devraldıkları bayrağı çok daha ileri noktalara taşıyacak, ulusal ve uluslararası alandaki başarılarıyla ülkemizi güçlü şekilde temsil etmeyi sürdüreceklerdir. Gençlerimizin onlar için inşa ettiğimiz aydınlık Türkiye'de eğitimden istihdama, sanattan spora, bütün alanlarda sunduğumuz imkânları, verdiğimiz destekleri en iyi şekilde değerlendirmelerini bekliyoruz." Şeklinde konuştu.

Ak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan için toprağa düşmüş şehitleri ve gazileri rahmet, minnet ve şükranla yad ettiğini söyleyen Ak, gençlerin ve Edirnelilerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Törene, Ak Parti merkez İlçe Başkanı Engin Makak, İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Türkiye Beyazay Derneği Edirne Şube Başkanı Gözde Emel Baytar, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Barış Gündoğdu, Edirne Baro Başkanı Gökhan Karakoç, Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın Katıldı. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar