• Haberler
  • Edirne
  • Edirne Balkanların Spor Şehri Olma Yolunda İlerliyor

Edirne Balkanların Spor Şehri Olma Yolunda İlerliyor

Türkiye Buluşmaları programı kapsamında Edirne'de çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ilk olarak Balkan Kürek Şampiyonası'nın yapıldığı Meriç Nehri'ne gelerek yarışları yerinde izledi.  Daha sonra partililerle kahvaltıda bir araya gelen Bak, AK Parti İl Başkanı Belgin İba'ya sahadaki çalışmaları ve azminden dolayı teşekkür etti.

Edirne Balkanların Spor Şehri Olma Yolunda İlerliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Buluşmaları programı kapsamında Edirne'de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Bakan Bak ilk olarak Balkan Kürek Şampiyonası’nın yapıldığı Meriç Nehri’ne gelerek kısa süre müsabakaları izledi. Bakan Bak,  ardından partililerle kahvaltıda bir araya geldi.

Bak burada yaptığı konuşmada, yeni öğretim yılında Türkiye'nin yurt kapasitesinin 987 bine ulaştığını açıkladı.

Bakanlığa bağlı 856 yurtta toplam 986 bin yatak kapasitesiyle gençlerin barınma ihtiyacını karşıladıklarını belirten Bakan Bak, yeni eğitim öğretim yılı üniversite yurt yerleştirmelerine dair son bilgileri paylaştı.

Yüzde 91 gencin yurtlara yerleştiğini söyleyen Bakan Bak, “ Şu anda yani yerleştirmeler devam ediyor. Burada gençlerimize barınma imkânı sağlıyoruz ve sabah kahvaltısı ve akşam yemeğini ücretsiz olarak devletimiz sağlıyor. Kapalı spor salonlarına, yüzme havuzlarına, stadyumlara kadar tesisler yapıldı. AK Parti'nin en önemli özelliği bu. Milletin partisi ve milletin içinden gelen, 'muhtar bile olamaz' dedikleri Recep Tayyip Erdoğan'ın arkadaşlarıyla kurduğu ve son 22 yıldır Türkiye'yi değiştiren dönüştüren, hizmetlerle, eserlerle bütünleştiren bir parti. AK Parti her zaman kendini yenileyen, sokağı dinleyen esnafları ve gençleri dinleyen ve milleti dinleyen bir partidir. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi biz sadece milletten yanayız. Bunu geçtiğimiz 22 yılda hep gösterdik. Millet ne söylediyse ne uyarıda bulunduysa veya ne tavsiyede bulunduysa onu teşkilatlarımız dinler, ilgili kurumlarımız değerlendirir ve buna göre bir yol izler. Tabii Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak da biz de tabii uygulanan politikaları, belirlenen politikaları uygulamakla sorumluyuz. Malumunuz Kredi Yurtlar Kurumu 6 Şubat depremlerinde ve ondan sonraki pek çok afette ve sel baskınında yurtlarımız milletimizin hizmetinde oldu. Yaklaşık 1 buçuk vatandaşımız bu deprem sırasında yurtlarımızda kaldı. Yani hem vatandaşlarımızı orada misafir edip devletin güvenli tesislerinde onları misafir ettik. Bu süreçte de çok önemli bir rol oynadı yurtlarımız.” Şeklinde konuştu.

Bakan Bak, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba’ya  sahada yaptığı çalışmalar ve azmi için teşekkür etti.

Geçen hafta Meriç Nehri’nde düzenlenen Avrupa Kürek Şampiyonası hakkında konuşan Bakan Bak, “Edirne Balkanlar’ın spor şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Hemen sağımızda bir kürek parkuru yapıldı. Burada geçen hafta Avrupa Gençler Kürek Şampiyonası gerçekleştirildi ve bugün de Balkan Şampiyonası gerçekleştiriyor. Yani Edirne'miz Balkanlar'ın spor şehri olma yolunda ilerliyor. Gördüğünüz gibi vatandaşlarımız hem geçen hafta ilgi duydular, buradaki tribünler ve izleyicilerle Edirneli vatandaşlarımız böylesine bir tesisle ve yarışmayla sporun keyfinin yaşadılar.” Dedi.

Edirne’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Balkan Kürek Şampiyonasına katılan Bakan Bak, başarılı olan sporculara madalyalarını verdi. Ardından AK Parti Edirne İl Başkanlığı’na geçti.

Partililerle görüştükten sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesine geçen Bak, anı defterini imzaladıktan sonra Dernek Başkanı Ahmet İsmailoğlu ve gazilerle sohbet etti.

Ardından Saraçlar Caddesi'nde esnaf ziyareti gerçekleştiren Bak, esnafla sohbet edip taleplerini dinledi.

Bakan Bak, daha sonra Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Bakan Bak'a, ziyaretlerinde, Vali Yunus Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve AK Parti İl Başkanı Belgin İba eşlik etti. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar