• Haberler
  • Edirne
  • Edirne Avrupa Kürek Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak

Edirne Avrupa Kürek Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak

Edirne, 7-8 Eylül tarihlerinde U-23 Avrupa Kürek Şampiyonası'na, 14-15 Eylül'de ise Balkan Kürek Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak tarihe damga vuracak. Milli sporcuların Edirne'den tarih yazacağını söyleyen TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, Edirnelilere bu tarihi anlara şahitlik etme ve yarışları izleme çağrısında bulundu.

Edirne Avrupa Kürek Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin ilk olimpik standartlardaki 2 bin metrelik Meriç Nehri Kürek Parkuru, 12-14 Temmuz tarihlerindeki Gençler Türkiye Kupası Kürek Yarışları ile 16-18 Ağustos tarihleri arasındaki Gençler Türkiye Kürek Şampiyonası’nın ardından Avrupa'nın en başarılı kürek sporcularını ağırlamaya hazırlanıyor. 26 ülkeden yüzlerce milli sporcunun, Meriç Nehri'nin ve Edirne'nin büyüleyici atmosferinde şampiyonluk için kürek çekeceği bu yarışlar, ülkemiz için bir ilk olma özelliği taşıyor.

Dünyanın dört bir yanından gelecek sporcular, Meriç Nehri Kürek Parkuru'nda kıyasıya mücadele edecek.

Kürek sporcularının azimlerine, tutkularına ve zafer arayışlarına tanıklık edeceklerini söyleyen TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, Edirnelilere ve sporseverlere bu tarihi anların bir parçası olmaları çağrısında bulundu.

26 ülkeden yüzlerce milli sporcunun kente gelerek Meriç Nehri'ndeki doğal parkurda kürek çekeceğini vurgulayan İba, "Edirne'de tarih yazmaya hazırlanan milli sporcuları hep birlikte destekleyelim!" dedi.

Edirne'nin iki başarılı organizasyona ev sahipliği yaptığını ve şimdi de Avrupa Şampiyonası'na hazırlandığını aktaran İba, "Sporcularımız şampiyonaya 3 gün kentte kala kamp yapmaya gelecek. Onları burada misafir edeceğiz. Kürek camiasının bizleri takip edeceği bir organizasyon olacağını tahmin ediyoruz. Tüm paydaşlarla böyle bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmaktan dolayı gururlu ve mutluyuz" ifadelerine yer verdi.

Avrupa Şampiyonası'na gelecek sporcuların kent ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını vurgulayan İba, "Kente gelecek sporcular, yakınları ve antrenörler buradaki esnaftan alışveriş yapacak. Yemek yiyecek ve tarihi noktaları ziyaret edecekler. Bu şekilde büyük organizasyonlarla hem tarihe damga vurmayı hem de esnafımıza katkı sağlamayı hedefliyoruz. Edirneli vatandaşlarımızdan da bu spora ve sporculara destek olmaya davet ediyoruz" dedi. Haber Merkezi

HABER MERKEZİ